Αναστασιάδης: Η χειρότερη τραγωδία για την Κύπρο από το 1974

Αναστασιάδης: Η χειρότερη τραγωδία για την Κύπρο από το 1974

Είναι μια τραγωδία που η χώρα δεν έχει δει από την τουρκική εισβολή του 1974, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από το κέντρο συντονισμού της πυρκαγιάς στη Βαβατσινία, μετά από ενημέρωση για την κατάσταση από τους αξιωματούχους.

Πρόκειται για μια από τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές στην ιστορία της Κύπρου, πρόσθεσε, «και δυστυχώς έχει πάρει ζωές».

Τόνισε περαιτέρω ότι οι σχετικές υπηρεσίες θα αρχίσουν να καταγράφουν τη ζημιά που προκλήθηκε από την πυρκαγιά μόλις είναι ασφαλές.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για την αποτελεσματική ανταπόκριση των υπηρεσιών, των τοπικών αρχών και των ατόμων, για την αντιμετώπιση μιας από τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές που έχει εξαπλωθεί τώρα σε 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι θερμοκρασίες και οι άνεμοι παρεμποδίζουν τις προσπάθειες καταπολέμησης της πυρκαγιάς, είπε, σημειώνοντας ότι σε όλες τις κοινότητες παραμένουν μονάδες πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν και θα υποστηρίξουμε όσους πραγματοποιήθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών των θυμάτων».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε τις δέκα πληγείσες κοινότητες.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το Σάββατο στις 2 μ.μ. στο χωριό Αρακαπάς της Λεμεσού, αλλά εξαπλώθηκε στις κοινότητες και έφτασε στη Λάρνακα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά στην Οδού είχε ξαναρχίσει.

Η πυρκαγιά έχει περίμετρο 35 χιλιομέτρων γύρω από τις κοινότητες στη Λεμεσό και τη Λάρνακα, και μέχρι στιγμής έχει αφήσει τέσσερις Αιγύπτιους εργαζόμενους νεκρούς. Συνολικά έχουν καεί 55 τετραγωνικά χιλιόμετρα./ibna