Κροατία: Διαφωνία στο Κοινοβούλιο σχετικά με τους νόμους κατά των παιδεραστών και την «απαγόρευση έκθεσης παιδιών στην προπαγάνδα των ΛΟΑΤ»

Κροατία: Διαφωνία στο Κοινοβούλιο σχετικά με τους νόμους κατά των παιδεραστών και την «απαγόρευση έκθεσης παιδιών στην προπαγάνδα των ΛΟΑΤ»

Το ανακοινωθέν σύνολο των νόμων κατά της παιδεραστίας και της «απαγόρευση της έκθεσης των παιδιών στην προπαγάνδα των ΛΟΑΤ», που εκπονήθηκε από έναν βουλευτή του κόμματος “Γέφυρα” στο κροατικό κοινοβούλιο Nikola Grmoja, δέχθηκε της καταδίκη της κοινότητας των ΛΟΑΤ, η οποία υποστηρίζει ότι στους «ΛΟΑΤ δεν υπάρχει προπαγάνδα», αλλά και εκ μέρους των αριστερών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η υποστήριξη προήλθε από τις τάξεις των δεξιών προσανατολισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το κόμμα HSLS καταδίκασε την Παρασκευή δήλωση του βουλευτή της “Γέφυρας”  Nikola Grmoja που εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την προώθηση των δικαιωμάτων της σεξουαλικής μειονότητας και συνέδεσε την κοινότητα των ΛΟΑΤ με την παιδεραστία.

«Η ανοχή και η μισαλλοδοξία είναι δύο αντιθέσεις που συμβολίζουν καλύτερα τις δύο Ευρώπες του σήμερα, μια δημοκρατική με φιλελεύθερες αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και της ανοχής ως μέρος των κρατικών πολιτικών τους και μια αντιδημοκρατική υπό την ηγεσία των πολιτικών της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων του Orban», ανέφερε ο ηγέτης του HSLS Dario Hrebak σε δελτίο τύπου.

Είπε ότι σε αυτό το είδος της Ευρώπης υπάρχουν δύο αμοιβαίες αντιθέσεις από τους Κροάτες, ο ένας που ανήκει στην ΕΕ με τις αξίες της και ο άλλος που εκπροσωπείται από τους «άνανδρους του Orban», η οποία είναι η ομάδα στην οποία «προφανώς ανήκει ο Grmoja», που ενοχλείται από τη δημοκρατία και τις αξίες από τις οποίες αποτελείται.

Το HSLS, το οποίο αποτελεί μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού θεωρεί ότι σκοπός των πολιτικών θεσμών είναι η ειρηνική επίλυση συγκρούσεων μεταξύ ατόμων, η προστασία των ατόμων από κάθε μορφή καταπίεσης και η εξεύρεση λύσεων σε πολιτικά προβλήματα που θα ήταν σύμφωνα με τις επιθυμίες και τα συμφέροντα των ατόμων.

«Η δημοκρατία δεν είναι μόνο οι θεσμοί της, αλλά οι αξίες στις οποίες βασίζεται, και η σχέση με τις μειονότητες, στην πραγματικότητα, δείχνει πώς η κοινωνία εφαρμόζει τις δημοκρατικές της αξίες», δήλωσε ο Hrebak.

Δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στις οπισθοδρομικές ιδέες, διότι καταδικάζοντας τες και απομακρύνοντας σαφώς τους εαυτούς μας από αυτές, προστατεύουμε τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, πρόσθεσε.

Ο Grmoja είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι θα υποβάλει νομοσχέδιο κατά των παιδεραστών που θα απαγόρευε επίσης τη διάδοση της «προπαγάνδας των ΛΟΑΤ» σε ανηλίκους./ibna