Ελλάδα: Συνελήφθη ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς, υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Ελλάδα: Συνελήφθη ο φυγόποινος Χρήστος Παππάς, υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, οδηγήθηκε σήμερα ο φυγόποινος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και υπαρχηγός της οργάνωσης Χρήστος Παππάς, όπου θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί.

Χθες βράδυ συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και μια γυναίκα 52 ετών που έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της στην περιοχή Ζωγράφου της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο. Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 3 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Στις 22 Οκτωβρίου 2020 με απόφαση του Δικαστηρίου μετά από πεντέμισι χρόνια που διήρκεσε η δίκη των ηγετικών μελών της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκαν στη φυλακή όλα τα μέλη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, εκτός από τον Γιάννη Λαγό που ήταν Ευρωβουλευτής και τον Χρήστο Παππά που εξαφανίστηκε από την επιτήρηση της Αστυνομίας./ibna