Βόρεια Μακεδονία: Συναντήθηκαν Zaev και Τσίπρας στην Οχρίδα

Βόρεια Μακεδονία: Συναντήθηκαν Zaev και Τσίπρας στην Οχρίδα

Με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Οχρίδα για να συμμετάσχει στο πρώτο Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών που πραγματοποιείται 1 και 2 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε κατηγορηματικά στον Zoran Zaev την σημασία που έχει η πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ιδίως ως προς τις δημόσιες οντότητες και τα σχολικά βιβλία και του ζήτησε να προχωρήσει τα επόμενα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η παραίνεση Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, για την πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ήρθε λίγες μέρες μετά το θέμα που προέκυψε με το λογότυπο ΦΦΜ (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Μακεδονίας) που κοσμούσε την φανέλα της Εθνικής Ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO 2020.

Από την πλευρά του ο Zoran Zaev διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δρομολογούνται την επόμενη περίοδο αλλαγές σε σχέση με τις ομοσπονδίες που δεν έχουν ακόμα αλλάξει το όνομά τους και ότι ήδη ολοκληρώνονται οι αλλαγές σε ορισμένες από αυτές. Επιπρόσθετα τόνισε ότι τα νέα διαβατήρια με το νέο συνταγματικό όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, θα διανεμηθούν αυτές τις μέρες και όπως δήλωσε ο ίδιος θα πάρει το δικό του τη Δευτέρα./ibna