Οι ΗΠΑ αναμένουν από Κοσσυφοπέδιο και Σερβία να σεβαστούν τη συμφωνία της Ουάσιγκτον

Οι ΗΠΑ αναμένουν από Κοσσυφοπέδιο και Σερβία να σεβαστούν τη συμφωνία της Ουάσιγκτον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναμένουν από το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία να σεβαστούν τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν στην Ουάσιγκτον στις 4 Σεπτεμβρίου 2020.

«Ελπίζουμε ότι οι εταίροι μας θα ενεργήσουν με καλή πίστη και θα συνεχίσουν να τηρούν τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν στην Ουάσιγκτον», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στη Φωνή της Αμερικής στη Σερβία την Τετάρτη.

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2020, το Κοσσυφοπέδιο και η Σερβία υπέγραψαν στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον δύο έγγραφα για την ομαλοποίηση των σχέσεων, παρουσία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump. Η συμφωνία υπογράφηκε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Avdullah Hoti και του Σέρβου προέδρου Aleksandar Vučić.

«Η εφαρμογή της συμφωνίας της Ουάσιγκτον δημιουργεί μια βάση για μελλοντικές συμφωνίες και προσφέρει ευκαιρίες για ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των μερών. Οι υποχρεώσεις που ανέλαβαν θα αποφέρουν οφέλη μόνο στους πολίτες της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου και τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν να τις εφαρμόζουν», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ./ibna