Από την 1η Ιουλίου, το κόστος περιαγωγής στα Δυτικά Βαλκάνια θα είναι μηδενικό

Από την 1η Ιουλίου, το κόστος περιαγωγής στα Δυτικά Βαλκάνια θα είναι μηδενικό

Από την 1η Ιουλίου, το κόστος περιαγωγής στα Δυτικά Βαλκάνια θα είναι μηδενικό καθώς 6 χώρες στην περιοχή, η Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, η Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Σερβία δεν θα έχουν επιπλέον κόστος για τους συνδρομητές κατά τη χρήση του κινητού τηλεφώνου εκτός της χώρας τους.

Γι ‘αυτό η εκστρατεία ευαισθητοποίησης ονομάζεται “Μιλήστε στο σπίτι”. Αυτή η στιγμή θεωρείται ως μια από τις πιο σημαντικές όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής.

Η απόφαση ελήφθη ως αποτέλεσμα σχεδόν 3 ετών διαπραγματεύσεων που διευκολύνθηκαν από το Συμβούλιο Περιφερειακής Συνεργασίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τις οποίες εκπρόσωποι και των 6 κυβερνήσεων υπέγραψαν τη συμφωνία, τον Απρίλιο του 2019, συμφωνώντας να μειώσουν σταδιακά τις τιμές περιαγωγής και τελικά να μηδενιστούν την 1 Ιουλίου 2021.

Για να εορταστεί αυτό το σημαντικό επίτευγμα για τα Δυτικά Βαλκάνια, το Συμβούλιο Περιφερειακής Συνεργασίας διοργανώνει συναυλία με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από όλη την περιοχή την 1η Ιουλίου στην παραλία Oteshevo στη λίμνη των Πρεσπών. Η επόμενη πρόκληση του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας θα είναι η μείωση των τιμολογίων με τις χώρες της ΕΕ./ibna