Μαυροβούνιο: Η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται, οι Δημοκρατικοί του Bečić ενάντια στην απομάκρυνση του Krivokapić

Μαυροβούνιο: Η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται, οι Δημοκρατικοί του Bečić ενάντια στην απομάκρυνση του Krivokapić

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της στον τομέα των συνταγματικών και νομικών εξουσιών και τα μέλη της κυβέρνησης θα εργαστούν σίγουρα για την εξεύρεση συμφωνίας για την υπέρβαση της υπάρχουσας κατάστασης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Zdravko Krivokapić.

Απαντώντας στην ερώτηση του προέδρου της λέσχης των Σοσιαλδημοκρατών, Ivan Brajović, εάν υπάρχει ένα σχέδιο για να ξεπεραστεί η μέχρι σήμερα απαρατήρητη πολιτική κατάσταση στο Μαυροβούνιο, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η υπέροχη νίκη, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου του περασμένου έτους, δεν πρέπει να είναι υπό ερωτηματικό.

Ο Krivokapić είπε ότι ήταν απαξιωτικό να χαρακτηρίσει αυτήν την πολιτική κατάσταση ως απαρατήρητη και επεσήμανε ότι το ζήτημα της εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση δεν είναι θέμα προσωπικής εντύπωσης, αλλά ένα επαληθεύσιμο γεγονός, το οποίο καθορίζεται με τη διεξαγωγή της διαδικασίας που ορίζει το Σύνταγμα.

Ο Krivokapić δήλωσε ότι το ζήτημα της απαρτίας για το έργο της Συνέλευσης δεν είναι θέμα του Πρωθυπουργού, αλλά των βουλευτών.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της στον τομέα των συνταγματικών και νομικών εξουσιών, και τα μέλη της κυβέρνησης θα εργαστούν σίγουρα για την εξεύρεση συμφωνίας για την υπέρβαση της υπάρχουσας κατάστασης», δήλωσε ο Krivokapić.

Οι Δημοκρατικοί ανακοίνωσαν ότι η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Krivokapić έχουν την υποστήριξή τους. Οι Δημοκρατικοί, με τον Πρόεδρο Aleksa Beči, ο οποίος είναι επίσης Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν με την ανατροπή της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου και ότι μόνο ο ανασχηματισμός είναι δυνατόν, χωρίς την εκλογή νέου Πρωθυπουργού.

Την παραμονή της σημερινής συνάντησης των ηγετών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, οι Δημοκρατικοί του Μαυροβουνίου παρουσίασαν τις απόψεις τους σχετικά με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στη χώρα και τις σχέσεις μεταξύ του μέρους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου.

«Δεν συμφωνούμε με την ανατροπή της 42ης δημοκρατικής κυβέρνησης του Μαυροβουνίου. Δεν υπάρχουν εκλογές νέου πρωθυπουργού και νέας κυβέρνησης του Μαυροβουνίου», δήλωσαν οι Δημοκρατικοί.

Λένε επίσης ότι δεν υποστηρίζουν τη διεξαγωγή νέων κοινοβουλευτικών εκλογών και ότι «μόνο ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι δυνατός, βάσει της αρχής της συγκατάθεσης του σημερινού πρωθυπουργού και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

«Όλοι οι άλλοι συνδυασμοί είναι δυνατοί, αλλά όχι με τη συμμετοχή των Δημοκρατικών βουλευτών», επεσήμανε το κόμμα./ibna