Μαυροβούνιο: Οι Demos απαιτούν επείγουσα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας

Μαυροβούνιο: Οι Demos απαιτούν επείγουσα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία πρέπει να συναντηθεί επειγόντως και να αντιμετωπίσει την πολύ περίπλοκη κατάσταση στη χώρα και στα κρατικά θεσμικά όργανα με δημοκρατικό τρόπο, κατέληξε η Προεδρία των Demos.

Κατά τη σύνοδο της Προεδρίας, συνήχθη το συμπέρασμα ότι όλοι όσοι κέρδισαν έδρες στις 30 Αυγούστου πρέπει να ξεκινήσουν επειγόντως μια δημοκρατική, σύγχρονη, μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία, η οποία, όπως δήλωσαν, θα σταματούσε και θα αντιστρέψει την αρνητική, όλο και πιο επικίνδυνη κατεύθυνση των κοινωνικών διαδικασιών στη κοινωνία του Μαυροβουνίου.

«Αντί για πληθωρισμό δηλώσεων εκπροσώπων της λαϊκής πολιτικής, κυρίως για την υπεράσπιση του λαού, ας προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τους πολίτες που ενδιαφέρονται νόμιμα για την πραγματική τους ζωή», αναφέρεται στα συμπεράσματα.

Εκτιμήθηκε ότι όχι μόνο δεν έχει δημιουργηθεί ένα λειτουργικό σύστημα αξιών, αλλά ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κινείται προς αυτό. Επομένως, είναι απαραίτητο για τους εκπροσώπους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να προσπαθήσουν να σταματήσουν επειγόντως τα αρνητικά, μερικές φορές τη δραματική πορεία της ανάπτυξης της κοινωνίας του Μαυροβουνίου.

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία πρέπει να συναντηθεί επειγόντως και να αντιμετωπίσει την πολύ περίπλοκη κατάσταση στη χώρα και στους ίδιους τους κρατικούς θεσμούς με δημοκρατικό τρόπο», πρόσθεσε η δήλωση.

Τονίστηκε στη σύνοδο ότι ο λόγος για μια πιο σοβαρή πρωτοβουλία έγκειται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση, ειδικά ορισμένα τμήματα της, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Επίσης, σύμφωνα με πολλές απόψεις, «ένας ανήλικος πρωθυπουργός (Zdravko Krivokapic) εκλέχθηκε για εκείνο το μέρος για την εκκλησία, τώρα από όλους τους λογαριασμούς, εξαρτάται από πολλούς, ακόμη και μη εκκλησιαστικά χέρια»./ibna