Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας θα αναλάβει την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του BSEC στις 22 Ιουνίου

Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας θα αναλάβει την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του BSEC στις 22 Ιουνίου

Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας θα ασκήσει, το δεύτερο εξάμηνο του έτους, μέσω του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ludovic Orban, την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου (BSEC).

Σύμφωνα με την αρχή της εναλλαγής, το κοινοβούλιο της Ρουμανίας θα αναλάβει την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του BSEC από το κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, στη σύνοδο της ολομέλειας που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, δήλωσε η Βουλή των Αντιπροσώπων προς το Πρακτορείο Agerpres την Πέμπτη.

Η προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του BSEC συνεπάγεται, μεταξύ άλλων, της οργάνωσης στο Βουκουρέστι, μεταξύ 23-25 ​​Νοεμβρίου, από το Βουλή των Αντιπροσώπων, της Γενικής Συνέλευσης αυτού του φόρουμ, σύμφωνα με την αναφερθείσα πηγή.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου ιδρύθηκε το 1993 ως συνδεδεμένο όργανο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Εύξεινου Πόντου.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του BSEC συγκεντρώνει βουλευτές από 12 χώρες μέλη του BSEC: Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία.

Στη σύνοδό στις 22 Ιουνίου, η Ολομέλεια της Συνέλευσης θα ψηφίσει για την αίτηση του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας να προσχωρήσει σε αυτό το όργανο, ως το 13ο κράτος μέλος του BSEC από τον Νοέμβριο του 2020./ibna