Τουρκία: Με Macron, Johnson και Merkel συναντήθηκε ο Erdogan

Τουρκία: Με Macron, Johnson και Merkel συναντήθηκε ο Erdogan

Σειρά επαφών είχε την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Τούρκος Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron στην έδρα του ΝΑΤΟ και διήρκησε 52 λεπτά.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Γάλλος Πρόεδρος έγραψε για την συνάντηση του με τον Erdogan, «Πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ , είχα ευρεία ανταλλαγή απόψεων δια ζώσης με τον Πρόεδρο Erdogan. Για να συνεχίσουμε με σαφήνεια, σεβασμό και απαιτήσεις.»

Στη δήλωση του Elysee Palace, αναφέρεται ότι Macron και Erdogan συζήτησαν την ανάγκη να συνεργαστούν για τα προβλήματα στη Συρία και τη Λιβύη.

Στη συνέχεια ο Τούρκος Πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Boris Johnson. Η συνάντηση μεταξύ Erdogan και Johnson και διήρκησε 25 λεπτά. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από τουρκικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, ο Διευθυντής Επικοινωνίας Fahrettin Altun, ο Εκπρόσωπος της Προεδρίας İbrahim Kalın, ο Εκπρόσωπος του Κόμματος του AK Ömer Çelik και ο Πρόεδρος της Τουρκικής Ομάδας του ΝΑΤΟ Osman Aşkın Bak.

Η επόμενη συνάντηση ήταν με την Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel, η οποία διήρκησε μισή ώρα. Στη συνάντηση ήταν παρόντες επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar/ibna