Τη ρακέτα του χάρισε σε οπαδό ο Djokovic μετά τη νίκη του στον ελληνοσερβικό τελικό του Roland Garros

Τη ρακέτα του χάρισε σε οπαδό ο Djokovic μετά τη νίκη του στον ελληνοσερβικό τελικό του Roland Garros

Τη ρακέτα του χάρισε ο Σέρβος τενίστας Novak Djokovic σε ένα νεαρό θεατή, που καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, τον ενίσχυε και τον συμβούλευε, χωρίς να έχει απογοητευτεί από το προβάδισμα του Στέφανου Τσιτσιπά με 2-0 στα πρώτα σετ.

«Δεν το ξέρω το αγόρι, αλλά βασικά ήταν στο αυτί μου σ’ όλο τον αγώνα. Ειδικά όταν ήμουν με δύο σετ πίσω με ενθάρρυνε, μου έδινε επίσης συμβουλές τακτικής», είπε ο Djokovic σε δημοσιογράφους. «Ήταν σαν: «Κρατήστε το σέρβις σας. Πάρτε μια εύκολη πρώτη μπαλιά και μετά υπαγόρευε, Πήγαινε στο ανάποδο χέρι του».

«Με προπονούσε, κυριολεκτικά, και το βρήκα πολύ χαριτωμένο και πολύ ωραίο. Για να δώσω τη ρακέτα στον καλύτερο άνθρωπο – κι ήταν αυτός – μετά τον αγώνα, ήταν η ευγνωμοσύνη μου για αυτόν που επέμεινε μαζί μου και με στήριξε.»

Στο τερέν του Roland Garros, ο αγώνας μεταξύ του Novak Djokovic και του Στέφανου Τσιτσιπά, ήταν συναρπαστικός και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών για περισσότερο από 4 ώρες, με τις μεγάλες ανατροπές στο σκορ.

Ήταν ο Τσιτσιπάς που πήρε το πρώτα δυο σετ με 7-6 (8-6) στο tie-break το πρώτο και με 6-2 το δεύτερο. Ο Τζόκοβιτς αναδιπλώθηκε και πήρε τα τρία συνεχόμενα σετ με 6-3, 6-2 και 6-4 οδηγώντας τον στην νίκη επί του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο Djokovic κέρδισε τη 19η νίκη του σε Grand Slam, το δεύτερο μέσα στο 2021 και στο Roland Garros και θα προσπαθήσει στο Wimbledon να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 20 που κατέχουν οι Roger Federer και Rafael Nadal./ibna