Ο Macron θέλει να συναντηθεί με τον Erdoğan στη Σύνοδο Κορυφής του NATO

Ο Macron θέλει να συναντηθεί με τον Erdoğan στη Σύνοδο Κορυφής του NATO

Ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε την Πέμπτη ότι θέλει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan και να έχει συνομιλίες παρά τις «βαθιές διαφορές απόψεων».

«Έχουμε βαθιές διαφωνίες και το γνωρίζουμε. Έχουμε μερικές φορές διαμάχες και τις δεχόμαστε. Αλλά ανεξάρτητα από τις διαφωνίες, πρέπει πάντα να μιλάμε», ανέφερε ο Macron στην εφημερίδα Le Monde ως απάντηση σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι που πραγματοποιήθηκε πριν από τη σύνοδο κορυφής των G7 και την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Δήλωσε επίσης ότι είναι πλέον θέμα να μιλάμε για “μονομερείς επιχειρήσεις” που αντιβαίνουν τα συμφέροντα της κοινής συμμαχίας.

Ο Macron είπε ότι σχεδιάζει να συναντήσει τον Erdogan «λίγο πριν» τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία ξεκινά στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

«Το θέλαμε και οι δύο. Νομίζω ότι είναι καλό. Πρέπει να δούμε ο ένας τον άλλον και να ξεκινήσουμε διάλογο», είπε.

Οι δύο ηγέτες είναι πιθανό να συζητήσουν διεθνή θέματα που σχετίζονται με τις συγκρούσεις στη Συρία, τη Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Macron δήλωσε ότι επιθυμεί επίσης να ζητήσει διευκρινίσεις από την Τουρκία για αμφιλεγόμενα ζητήματα εντός του ΝΑΤΟ, όπως για την προμήθεια όπλων χωρίς διαλειτουργικότητα και τις μονομερείς επιχειρήσεις αντίθετες προς τα συμφέροντα των συμμάχων./ibna