Μαυροβούνιο: Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι πολιτικό ζήτημα, πιστεύει ο Abazović

Μαυροβούνιο: Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης είναι πολιτικό ζήτημα, πιστεύει ο Abazović

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, Dritan Abazović, είπε ότι δεν είχε τίποτα εναντίον της ανασυγκρότησης και της βελτίωσης του έργου της Κυβέρνησης, αλλά, όπως πρόσθεσε, ήταν εναντίον κάθε πολιτικής οντότητας που επιβάλλει μόνο αυτό που του ταιριάζει.

Σύμφωνα με τον Abazović, η αναδόμηση της κυβέρνησης είναι πολιτικό ζήτημα.

«Δεν είμαι κατά της βελτίωσής της. Νομίζω ότι υπάρχει πολύ περιθώριο για την κυβέρνηση να κάνει πολλά πράγματα με καλύτερο τρόπο. Κατά τη γνώμη μου, η πορεία της μεταρρύθμισης δεν είναι αρκετά δυναμική», δήλωσε ο Abazović.

Προσθέτει, ωστόσο, ότι είναι εναντίον του συστήματος μπουφέ.

«Είμαι εναντίον κάθε πολιτικού θέματος που επιβάλλει μόνο αυτό που του ταιριάζει. Είμαι υπέρ του διαλόγου και βρίσκω καλύτερες λύσεις για τη βελτίωση της συνολικής αποτελεσματικότητας. Δεν έχω τίποτα εναντίον του», δηλώνει ο Abazović και προσθέτει ότι θα ήθελε να επιλυθεί η τρέχουσα κατάσταση.

Το πιο σημαντικό πράγμα, όπως λέει, είναι ότι η τουριστική περίοδος είναι καλή και αναμένει ότι θα είναι εξαιρετική.

«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό μήνυμα είναι η έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού», δήλωσε ο Αμπάζοβιτς.

Η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ποντγκόριτσα, Oana Kristina Popa, στη συζήτηση της επιτροπής με θέμα «Πώς να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις στα κεφάλαια 23 και 24», δήλωσε ότι το Μαυροβούνιο δεν μπορεί να προχωρήσει σε άλλα κεφάλαια εάν τα κριτήρια στα κεφάλαια 23 και 24 δεν πληρούνται.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Dritan Abazović αναφέρει ότι η ένταξη στην ΕΕ αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και ότι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτό το δρόμο είναι να επιτύχει ορισμένα αποτελέσματα το Μαυροβούνιο.

«Το Μαυροβούνιο στην ΕΕ έως το 2025 είναι ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο εξαρτάται όχι μόνο από εμάς αλλά και από τη βούληση εντός της ΕΕ. Πρέπει απλώς να κάνουμε ό, τι μας αφορά», δήλωσε ο Abazović, προσθέτοντας ότι θα ήταν λίγο αλαζονικό εάν έλεγε ότι το Μαυροβούνιο μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ έως το 2025.

«Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά στα κεφάλαια 23 και 24 έως το 2025, και θα είναι αρκετά… Μπορούμε να κάνουμε πολλά σε ένα χρόνο, μπορούμε να ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας σχετικά με το κράτος δικαίου», είπε.

Πιστεύει ότι το κράτος πρέπει να αφιερωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ, διότι, όπως προσθέτει, αυτό είναι που περιμένουν και θέλουν οι πολίτες.

«Πρέπει να παραδώσουμε τα αποτελέσματα και είναι μάταιο αν δεν το κάνουμε αυτό», δήλωσε ο Abazović, προσθέτοντας ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης της ΕΕ δεν πρέπει να θεωρηθεί πίεση από τις Βρυξέλλες, επειδή «κάνουμε αλλαγές εξαιτίας μας».

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στο μέγιστο της πορείας προς την ΕΕ. Τα κεφάλαια 23 και 24 δεν είναι τα μόνα, αλλά είναι τα πιο σημαντικά σε αυτόν τον δρόμο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ποντγκόριτσα δήλωσε ότι το κράτος δικαίου είναι το κλειδί για την ένταξη στην ΕΕ.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει δυσαρέσκεια όσον αφορά τη δυναμική της ένταξης στην ΕΕ. Υποθέτω ότι η απάντηση στο ερώτημά σας γιατί το Μαυροβούνιο δεν είναι μέλος της ΕΕ, ακόμη και μετά από δέκα χρόνια διαπραγματεύσεων, βρίσκεται σε εκθέσεις προόδου στις οποίες όλα υπογραμμίζονται σαφώς», δήλωσε η Popa και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να πληρούνται διαφορετικές προϋποθέσεις, τα πιο σημαντικά από τα οποία αφορούν τα κεφάλαια 23 και 24.

«Οι υποψήφιες χώρες θα πρέπει να αποδειχθούν καλές σε στρατηγικούς νόμους, και αυτό είναι σημαντικό για το Μαυροβούνιο στη διαδικασία ένταξης», δήλωσε η Popa./ibna