Σλοβενία: Η Huawei σχεδιάζει να δημιουργήσει περιφερειακό εφοδιαστικό κόμβο

Σλοβενία: Η Huawei σχεδιάζει να δημιουργήσει περιφερειακό εφοδιαστικό κόμβο

Η κινεζική εταιρεία Huawei ανακοίνωσε την Πέμπτη τα σχέδια της για τη δημιουργία περιφερειακού κόμβου εφοδιαστικής στη Σλοβενία ​​για περίπου 19 αγορές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ως αποτέλεσμα αυτής της μετακίνησης, η ροή των εμπορευμάτων της μέσω του λιμανιού του Koper θα αυξηθεί και θα χρειαστούν νέες εγκαταστάσεις αποθήκευσης κοντά στο αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα. Η πολλαπλασιαστική αξία της απόφασης είναι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η επέκταση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης κοντά στο αεροδρόμιο θα πραγματοποιηθεί σε δύο βήματα. Πρώτον, η υπάρχουσα αποθήκη θα επεκταθεί σε 4.000 τετραγωνικά μέτρα και έπειτα σε 6.000, ανακοίνωσε η Huawei.

Η εταιρεία είπε ότι αυτό σημαίνει ότι οι ροές μεταφοράς των αγαθών της για 13 χώρες της ΕΕ και έξι χώρες εκτός ΕΕ θα ανακατευθυνόταν στο λιμάνι του Koper και στο αεροδρόμιο του Brnik κοντά στη Λιουμπλιάνα. Η αξία της επενδυτικής απόφασης εκτιμάται σε περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ με δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Beata Bogadi, διευθυντή τελωνειακής συμμόρφωσης της Huawei για την Ευρώπη, η απόφαση δημιουργίας αποθήκης διαμετακόμισης για την Ευρώπη στη Σλοβενία ​​δείχνει «πόσο ελκυστική είναι η Σλοβενία ​​από την άποψη της εφοδιαστικής».

«Η Huawei αναγνωρίζει τη στρατηγική θέση του λιμένα Koper, το εξειδικευμένο προσωπικό και τις υπηρεσίες στη Σλοβενία. Βάζουμε τη χώρα στον κατάλογο στρατηγικών κόμβων εφοδιαστικής», είπε.

Ο γενικός διευθυντής της Huawei Slovenia, Histro Zhang, δήλωσε ότι το σχέδιο επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Huawei στη σλοβενική αγορά και ενίσχυσε τη θέση της Σλοβενίας στον στρατηγικό χάρτη της Huawei για περισσότερες από 170 αγορές στις οποίες είναι παρούσα η εταιρεία.

Είπε ότι η σλοβενική θυγατρική της Huawei ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη με την απόφαση, «γιατί αυτό σημαίνει περίπου 40 νέες θέσεις εργασίας στη Σλοβενία», η οποία θα φέρει τον συνολικό αριθμό του προσωπικού που εργάζεται για την Huawei άμεσα και έμμεσα σε πάνω από 160.

Η Huawei μεταφέρει ήδη περίπου 185.000 κυβικά μέτρα φορτίου από την Κίνα στην Ουγγαρία και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές μέσω του Luka Koper. Ο νέος κόμβος εφοδιαστικής στη Σλοβενία ​​είναι για να μειώσει τον χρόνο παράδοσης αγαθών για πελάτες στην ΕΕ./ibna