Κύπρος: Η Αννίτα Δημητρίου του ΔΗΣΥ, είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Κύπρος: Η Αννίτα Δημητρίου του ΔΗΣΥ, είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αννίτα Δημητρίου ψηφίστηκε πρόεδρος της Βουλής της Βουλής των Αντιπροσώπων την Πέμπτη και είναι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε ποτέ αυτό το αξίωμα στην Κύπρο.

Η Δημητρίου συγκέντρωσε 25 ψήφους στο δεύτερο γύρο. Ψηφίστηκε από τους Βουλευτές του ΔΗΣΥ, της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΕΛΑΜ, ξεπερνώντας τους αναγκαίους 22 ψήφους που ήταν αναγκαίοι για να εκλεγεί στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας.

Η εκλογική διαδικασία στην Ολομέλεια του Σώματος της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον νέο Πρόεδρο ξεκίνησε την Πέμπτη το απόγευμα, καθώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου νομοθετικού σώματος που προήλθε από τις εκλογές της 30ης Μαΐου.

Ο δεύτερος γύρος ψηφοφορίας πραγματοποιήθηκε καθώς κανένας από του υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων για την εκλογή του στον πρώτο γύρο.

Οι υποψήφιοι για τον πρώτο γύρο ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, η βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρήστος Χρήστου και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Στον δεύτερο γύρο, πριν από την ψηφοφορία, ο Χρίστος Χρίστου του ΕΛΑΜ, απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Οι ηγέτες του κόμματος συνεχάρησαν την νέα Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων για την εκλογή της και δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν μαζί της για να πραγματοποιήσει το δύσκολο έργο της.

Η Αννίτα Δημητρίου γεννήθηκε στους Τρούλλους στις 18 Οκτωβρίου 1985.  Σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στις διεθνείς σχέσεις και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Kent./ibna