Η Κροατία μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού-UNWTO 2021-2025

Η Κροατία μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού-UNWTO 2021-2025

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού-UNWTO στην Αθήνα, η Κροατία εξελέγη μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του οργανισμού για την περίοδο 2021-2025, την οποία η Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού Nikolina Brnjac αξιολόγησε ως επιβεβαίωση της αξίας της Κροατίας ως προορισμού και ηγέτη στη διαχείριση και ανάπτυξη του τουρισμού.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής του UNWTO για την Ευρώπη πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα, όπου και η Υπουργός Brnjac ήταν παρών, όπως ανέφερε το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι η Υπουργός εξέφρασε επίσης την υπερηφάνεια ότι η Κροατία εξελέγη μέλος του ΟΗΕ στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του οργανισμού που ειδικεύεται στον τουρισμό.

«Μέσω της δουλειάς μας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του UNWTO, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την προώθηση της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης, της προστασίας και της αξιοποίησης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, του ψηφιακού μετασχηματισμού και, κυρίως, της μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας του τουρισμού για τις τοπικές κοινότητες», δήλωσε η Brnjac .

Το UNWTO για την Ευρώπη στην Αθήνα συζήτησε σημαντικά θέματα για την ανάκαμψη και την επανέναρξη του τουρισμού, ενώ η πανδημία συνεχίζεται και μετά την πανδημία, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και ότι ο τουρισμός είναι επίσης σημαντικός για την οικονομική ανάκαμψη πολλών χωρών.

Η υπουργός Brnjac παρουσίασε τις δραστηριότητες που πραγματοποίησε η Κροατία για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή επιχείρηση στον τουρισμό και να θέσει υψηλά πρότυπα ασφάλειας, όπως το έργο «Ασφαλής διαμονή στην Κροατία», δημιουργία πρόσθετων σημείων για έλεγχο τουριστών, συγχρηματοδότηση των τεστ και συνεχιζόμενος εμβολιασμός των τουριστικών εργαζομένων.

Είπε επίσης ότι η Κροατία έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί ψηφιακά πιστοποιητικά Covid της ΕΕ, τονίζοντας ότι ένα εναρμονισμένο σύστημα επαλήθευσης πιστοποιητικών αποτελεί προϋπόθεση για την ταχύτερη καθιέρωση τουριστικών ροών.

Στη συνάντηση, ο UNWTO παρουσίασε επίσης στοιχεία για τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους, όταν 83% λιγότεροι τουρίστες ταξίδεψαν στον κόσμο λόγω των εκτεταμένων ταξιδιωτικών περιορισμών από ό, τι την ίδια στιγμή το 2020, με τη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των περιοχών του κόσμου στην Ασία και τον Ειρηνικό, περισσότερο από 90 τοις εκατό. Η Ευρώπη είναι η δεύτερη με πτώση στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις 83%. Η Αφρική, η Μέση Ανατολή και η Αμερική τους ακολουθούν./ibna