Μαυροβούνιο: Η Air Montenegro έκανε την πρώτη της πτήση

Μαυροβούνιο: Η Air Montenegro έκανε την πρώτη της πτήση

Η Air Montenegro ξεκίνησε τις πτήσεις της σήμερα και οι πρώτοι επιβάτες ήταν μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από τρεις μήνες και σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Predrag Todorović, δήλωσε ότι ήταν χαρούμενος που διοργανώθηκε η πρώτη πτήση για την ομάδα ποδοσφαίρου του Μαυροβουνίου προς το Σεράγεβο.

«Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους υπάρχουμε – για να βοηθήσουμε την οικονομία και τον τουρισμό του Μαυροβουνίου και όλων των άλλων οντοτήτων», δήλωσε ο Todorović σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Ποντγκόριτσα.

Υπενθύμισε ότι η εταιρεία είχε μόνο ένα έγγραφο στις 8 Φεβρουαρίου, δηλαδή, ήταν εγγεγραμμένο στο Κεντρικό Μητρώο Επιχειρηματικών Οντοτήτων (CRPS) και δεν είχε τίποτα περισσότερο – ούτε άτομα, γραφείο, υπολογιστές και αεροπλάνα.

«Σήμερα, τρεισήμισι μήνες αργότερα, είμαστε μια λειτουργική εταιρεία που έχει στην κατοχή της δύο αεροπλάνα, μια πλήρη δομή που λειτουργεί και ένα νέο σύστημα διανομής για την πώληση εισιτηρίων. Τρεις και μισούς μήνες αργότερα, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την πρώτη πτήση και είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για όλα αυτά», δήλωσε ο Todorović.

Ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έχει συνεδριάσει 20 φορές από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

«Σας λέω μόνο πόση ήταν η βούληση και η επιθυμία όλων μας να φέρουμε αυτό το έργο στο τέλος, δηλαδή την αρχή και να ξεκινήσουμε τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε ο Todorović.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πωλήσεις εισιτηρίων, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από τέσσερις ή πέντε ημέρες, είναι πολύ καλές όπως αναμενόταν.

«Δεν θα μιλούσα για αριθμούς, χιλιάδες εισιτήρια είναι υπό αμφισβήτηση. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε επιτρέψει τη λειτουργία του συστήματος και ότι έχουμε προορισμούς για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η σεζόν θα είναι επιτυχής », δήλωσε ο Todorović.

Είπε ότι έχει συνεργαστεί με τη διοίκηση της πτωχευμένης πρώην εθνικής εταιρείας Montenegro Airlines (MA) και ότι προσπαθούν να βρουν την πιο αποτελεσματική λύση.

Ο Todorović ανακοίνωσε επίσης ότι ετοιμάζεται το δεύτερο αεροπλάνο Air Montenegro και ότι θα λειτουργήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αεροδρομίου του Μαυροβουνίου, Branko Vuković, δήλωσε ότι ήταν ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η εθνική αεροπορική εταιρεία λειτουργούσε ξανά.

«Η MA ήταν ένας πολύ σημαντικός συνεργάτης για τα Αεροδρόμια, οπότε ελπίζω ότι με αυτή τη νέα αρχή, οι σχέσεις του Αεροδρομίου με τη νέα αεροπορική εταιρεία θα είναι ακόμη πιο στενές και πιο σημαντικές. Τα αεροδρόμια θα κάνουν ό, τι μπορούν για να κάνουν τη νέα εθνική αεροπορική εταιρεία τη ραχοκοκαλιά της σύνδεσης του Μαυροβουνίου με την Ευρώπη και τον κόσμο », δήλωσε ο Branko Vuković./ibna