Η Σλοβενία ​​θα συστήσει τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 ετών και άνω

Η Σλοβενία ​​θα συστήσει τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 ετών και άνω

Η επικεφαλής της σλοβενικής εθνικής συμβουλευτικής ομάδας για τον εμβολιασμό Covid-19, Bojana Beović, δήλωσε ότι μετά την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) του εμβόλιο Pfizer/BioNTech για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω, η ομάδα θα συστήσει τον εμβολιασμό των παιδιών σε αυτή την περίπτωση, ειδικά για εκείνα που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες.

Η συμβουλευτική ομάδα εμβολιασμού θα συνεδριάσει αυτήν την εβδομάδα για να εκδώσει επίσημη απόφαση, η οποία στη συνέχεια θα αποτελέσει τη βάση των συστάσεων του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (NIJZ) με στόχο την προώθηση του εμβολιασμού ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων παιδιών με χρόνιες ασθένειες, όπως αυτές αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει την πορεία λόγω του COVID-19 σε αυτούς τους ασθενείς, δήλωσε η Beović.

Συνέχισε λέγοντας ότι οι Γερμανοί ερευνητές είχαν εντοπίσει μια πιθανή αιτία των παρενεργειών που εμφανίστηκαν ειδικά μετά τον εμβολιασμό με τα εμβόλια AstraZeneca και Janssen. Αυτό είναι επίσης σημαντικό επειδή η ανακάλυψη θα καταστήσει δυνατή τη βελτίωση του εμβολίου, καθώς θέλουμε να διατίθενται όλα τα εμβόλια COVID-19 κατά την περίοδο κατά την οποία μπορούν να επιλεγούν τα εμβόλια.

Στη Σλοβενία, το 39% του ενήλικου πληθυσμού έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση εμβολίου και περίπου το ένα τέταρτο έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Η Beović είπε ότι δεν μπορούσε να δει κανένα λόγο να μην χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο Pfizer / BioNTech για παιδιά μετά την έγκρισή του από τον EMA.

Το εμβόλιο είχε ήδη εγκριθεί για παιδιά ηλικίας τουλάχιστον 16 ετών.

Η Beović πιστεύει ότι είναι λογικό να ανοσοποιηθούν, καθώς το Covid-19 μπορεί επίσης να αποδειχθεί ότι είναι αρκετά σοβαρό σε παιδιά που θα νοσήσουν, μπορούν να υποφέρουν από φλεγμονώδους σύνδρομο πολλαπλών συστημάτων στα παιδιά (MIS-C).

Ένας άλλος λόγος, σύμφωνα με αυτήν, για τον εμβολιασμό τους είναι η παροχή συλλογικής ανοσίας για τον περιορισμό της επιδημίας.

Τα παιδιά θα μπορούσαν ήδη να εγγραφούν για εμβολιασμό στην πύλη eZvem ως μέρος του γενικού πληθυσμού, είπε.

Κοιτάζοντας τους καλοκαιρινούς μήνες, η Beović είπε ότι η φυσιολογική ζωή χωρίς περιορισμούς κορωνοϊού θα μπορούσε να είναι δυνατή μόλις επιτευχθεί η ανοσία των αγέλης.

Για το στέλεχος Wuhan του κορωνοϊού, αυτό σημαίνει το 66% του πληθυσμού, ενώ τα πιο μολυσματικά στελέχη απαιτούν υψηλότερα ποσοστά.

Εάν τα ποσοστά ανοσίας είναι χαμηλότερα, θα πρέπει να παραμείνουν οι περιορισμοί, είπε.

Η Beović προειδοποίησε ότι η επιδημία εξαπλώθηκε ακόμη ευρέως στη Σλοβενία, σημειώνοντας ότι η χώρα είχε πολλές περισσότερες μολύνσεις ανά αριθμό κατοίκων από την Αυστρία ή την Ιταλία.

Από αυτήν την άποψη, αναμένει ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να ισχύουν για αρκετό καιρό./ibna