Ρουμανία: Ανοίγουν τα σύνορα για τον εισερχόμενο τουρισμό από την 1η Ιουνίου

Ρουμανία: Ανοίγουν τα σύνορα για τον εισερχόμενο τουρισμό από την 1η Ιουνίου

Η Ένωση Εισερχόμενων Ρουμανίας (AIR) χαιρέτησε την απόφαση της κυβέρνησης να άρει την απαγόρευση για τον COVID για την είσοδο αλλοδαπών στη χώρα, σύμφωνα με το Πρακτορείο Agerpres.

«Αυτό είναι ένα ευεργετικό μέτρο για όλους μας και, στην πραγματικότητα, είναι το σήμα για την επανέναρξη του διεθνούς τουρισμού στη Ρουμανία. Από τώρα και στο εξής, οι ξένοι τουρίστες επιτρέπονται στη Ρουμανία, υπό την επιφύλαξη των αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σχετικά με την είσοδο στη χώρα μας ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας αναχώρησης. Οι ξένοι εταίροι των ρουμανικών πρακτορείων εισερχόμενων τουριστών περίμεναν αυτό το μέτρο να προβάλουν ξανά τη Ρουμανία ως τουριστικό προορισμό και να συνεχίσουν τις πωλήσεις τουριστικών πακέτων για αυτόν τον προορισμό. Αυτό στέλνει ένα ισχυρό σήμα στο εξωτερικό ότι η Ρουμανία είναι ένας ασφαλής και ασφαλής τουριστικός προορισμός», αναγράφεται σήμερα στην ανακοίνωση της AIR.

«Ανυπομονούμε έχοντας εμπιστοσύνη στην περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών που θα πρέπει να μας φέρουν πιο κοντά στην κανονικότητα και στις βέλτιστες συνθήκες για τη λειτουργία των τουριστικών υπηρεσιών στη Ρουμανία. Η ευθύνη στη συμμετοχή για προσφορά ασφαλών και ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών στη Ρουμανία ανήκει τώρα σε όλους τους εμπλεκόμενους του κλάδου της φιλοξενίας. Η Ρουμανία περιμένει με σιγουριά τους καλεσμένους της να ανακαλύψουν μια όμορφη δυναμική χώρα εμπνευσμένη από την παράδοση, εμπνευσμένη από το μέλλον!»

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής, οι αφίξεις ξένων στη Ρουμανία που εγγράφηκαν στα συνοριακά σημεία ελέγχου ήταν 317.800 τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, μειωμένες κατά 22,4% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Οι οδικές και αεροπορικές μεταφορές ήταν οι κυρίαρχοι τρόποι άφιξης που χρησιμοποιούν οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες, αντιπροσωπεύοντας το 86,9% και το 8,8%, αντίστοιχα, του συνολικού αριθμού αφίξεων.

Οι αφίξεις σε τουριστικά καταλύματα τον Μάρτιο ανήλθαν σε 431.300, αύξηση 78,1% σε σύγκριση με τον Μάρτιο 2020. Οι Ρουμάνοι αντιπροσώπευαν το 94,2% του ποσοστού αυτού και οι αλλοδαποί το 5,8%./ibna