Βουλγαρία: Ευρωβουλευτές του GERB/SDS απέστειλαν επιστολή καταγγέλλοντας την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Βουλγαρία: Ευρωβουλευτές του GERB/SDS απέστειλαν επιστολή καταγγέλλοντας την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Έξι ευρωβουλευτές του GERB/SDS απέστειλαν επιστολή στους συναδέλφους τους στην Ευρωβουλή και στους ευρωπαίους επιτρόπους. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση στη Βουλγαρία ενεργεί ως προεκλογική ομάδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Rumen Radev για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές το Φθινόπωρο.

«Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι οι ίδιες με αυτές της κομμουνιστικής αστυνομίας, όταν καταπίεζαν τους πολιτικούς αντιπάλους τους», τονίζουν οι έξι ευρωβουλευτές. «Η έκφραση του υπουργού Εσωτερικών «πρώην άνθρωποι» χρησιμοποιούταν από το κομμουνιστικό καθεστώς για επισήμανση των αντιπάλων του, κάθε βασιλικού αξιωματούχου, δικηγόρων, δασκάλων, κληρικών, ιδιοκτητών επιχειρήσεων, εμπόρων και κατασκευαστών, διπλωματών και πρώην πολιτικών. Οι “πρώην άνθρωποι” ήταν αυτοί που στέλνονταν σε στρατόπεδα εργασίας ή στο θάνατο. Μερικές φορές και μέλη των οικογενειών τους.»

Οι ευρωβουλευτές ανησυχούν λόγω της προϊστάμενης του γραφείου του υπουργού Boyko Rashkov, Elena Ficherova, καθώς όπως ισχυρίζονται είναι «άτομο που συνδέεται με τον Vasil Bozhkov ολιγάρχη τυχερών παιχνιδιών, ο οποίος κρύβεται επί του παρόντος στο Dubai, μετά από 19 κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον του στη Βουλγαρία»./ibna