Κοσσυφοπέδιο: Ο Palmer θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Πρίστινα την επόμενη βδομάδα

Κοσσυφοπέδιο: Ο Palmer θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Πρίστινα την επόμενη βδομάδα

Ο Ειδικός Εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια και υφυπουργός εξωτερικών Matthew Palmer αναμένεται να επισκεφθεί το Κοσσυφοπέδιο την επόμενη εβδομάδα.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πρίστινα σε δήλωση προς το Reporteri.net επιβεβαίωσε ότι ο Palmer θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Κοσσυφοπέδιο την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία, ο Palmer κατά την επίσκεψή του στο Κοσσυφοπέδιο θα συναντήσει κρατικούς αξιωματούχους και θα συζητήσει τις αμοιβαίες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Την επόμενη εβδομάδα, ο Υφυπουργός Palmer θα βρίσκεται στην Πρίστινα, για να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και να συζητήσουν τις αμοιβαίες σχέσεις μας», δήλωσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πρίστινα στο Reporteri.net.

Τα μέσα ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου αναφέρουν ότι επίσης ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για τον διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, Miroslav Lajcak, αναμένεται να επισκεφθεί το Κοσσυφοπέδιο την επόμενη εβδομάδα.

Οι συνομιλίες μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας αναμένεται να συνεχιστούν στα μέσα Ιουνίου.

Ο Πρωθυπουργός Albin Kurti συναντήθηκε με τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για τον Διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, Miroslav Lajcak, στις Βρυξέλλες πριν από λίγες ημέρες για να συζητήσει τη διαδικασία. Σε ξεχωριστή συνάντηση εκεί, ο Lajcak συζήτησε επίσης το θέμα με τον Σέρβο πρόεδρο Aleksandar Vucic. /ibna