Τουρκία: Ιατρική βοήθεια στην Ινδία μετέφεραν δυο αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας

Τουρκία: Ιατρική βοήθεια στην Ινδία μετέφεραν δυο αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας

Tουρκικά στρατιωτικά αεροπλάνα που μετέφεραν ιατρικά εφόδια για την καταπολέμηση του COVID-19 απογειώθηκαν την Τρίτη από την Άγκυρα για την πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στο Twitter.

Τα αεροπλάνα μετέφεραν ιατρικές προμήθειες, όπως 630 σωλήνες οξυγόνου, πέντε γεννήτριες οξυγόνου, 50 αναπνευστήρες και 50.000 κουτιά φαρμάκων σε δισκία που ετοίμασαν η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος και το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας.

Στα κουτιά συσκευασίας της υγειονομικής βοήθειας ήταν τυπωμένα τα λόγια του ποιητή Mevlana Rumi του 13ου αιώνα «Υπάρχει ελπίδα μετά την απόγνωση και πολλοί ήλιοι μετά το σκοτάδι». Το μήνυμα κατέληγε με τη φράση «Με αγάπη από την Τουρκία στον λαό της Ινδίας».

Ο Ibrahim Altan, επικεφαλής της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έστειλαν τη βοήθεια με εντολή του Προέδρου Recep Tayyip Erdogan και με τη βοήθεια του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, μαζί με τα υπουργεία Υγείας, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας και Άμυνας.

Αναφερόμενος στους τουρκο-ινδικούς δεσμούς που χρονολογούνται εδώ και έναν αιώνα, ο Altan πρόσθεσε: «Η Ινδία έστειλε βοήθεια στη χώρα μας τόσο στους Βαλκανικούς πολέμους όσο και στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας και ήταν πάντα μαζί μας σε δύσκολους καιρούς. Σήμερα, τους στέλνουμε βοήθεια. ”

Η ιατρική βοήθεια προς την Ινδία μεταφέρθηκε με 2 στρατιωτικά μεταγωγικά αεροπλάνα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων τύπου A 400M τα οποία απογειώθηκαν από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Etimesgut της Άγκυρας./ibna