Η Ρωσία θα απαντήσει στην απέλαση του διπλωμάτη της από τη Βόρεια Μακεδονία

Η Ρωσία θα απαντήσει στην απέλαση του διπλωμάτη της από τη Βόρεια Μακεδονία

Η Μόσχα θα απαντήσει στην απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη από τη Βόρεια Μακεδονία, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση την Πέμπτη.

“Καταδικάζουμε έντονα τέτοιες αβάσιμες κινήσεις, οι οποίες σίγουρα θα επηρεάσουν τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Μακεδονίας”, αναφέρει η δήλωση. “Θα ακολουθήσουν αντίποινα”, πρόσθεσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσαν νωρίτερα την απέλαση ενός Ρώσου διπλωμάτη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας παρέδωσε σημείωμα σχετικά με το θέμα στον Πρέσβη της Ρωσίας Sergei Bazdnikin στις 14 Μαΐου.

Στην πρεσβεία της Βόρειας Μακεδονίας στη Ρωσία υπάρχουν επί του παρόντος δύο χαμηλόβαθμοι διπλωμάτες, οπότε η απόφαση σχετικά με το ποιος θα απελαθεί τελικά θα είναι δύσκολη, καθώς η πρεσβεία θα καταστεί μη λειτουργική.

Η Βόρεια Μακεδονία είναι η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που ανακοίνωσε την απέλαση Ρώσων διπλωμάτων τους τελευταίους μήνες. Είχαν προηγηθεί απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Σλοβακία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ιταλία./ibna