Β-Ε: Η Wizz Air άνοιξε τη βάση του Σεράγεβο

Β-Ε: Η Wizz Air άνοιξε τη βάση του Σεράγεβο

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air άνοιξε σήμερα τη βάση της στην πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Σεράγεβο, σταθμεύοντας ένα αεροσκάφος και ξεκινώντας τις δύο πρώτες από τις εννέα νέες διαδρομές.

Όπως ανέφερε το exyuaviation.com, το Αεροδρόμιο του Σεράγεβο γίνεται η δεύτερη βάση της Wizz Air στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μετά την Tuzla και η τέταρτη στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Όλες οι νέες διαδρομές προς το παρόν δεν εξυπηρετούνταν από το Σεράγεβο και θα βελτιώσουν σημαντικά τη συνδεσιμότητα της πόλης.

Οι περισσότερες αγορές που επιλέχθηκαν από την Wizz Air από το Σεράγεβο καθοδηγούνται από το VFR (Visiting Friends and Family). Σχολιάζοντας την άφιξη της Wizz Air, ο Γενικός Διευθυντής του Αεροδρομίου του Σεράγεβο, Alan Bajić, δήλωσε στο EX-YU Aviation News νωρίτερα αυτό το μήνα: «Αναμένουμε ότι το άνοιγμα της Wizz Airbase θα δημιουργήσει αύξηση της κίνησης (τόσο αύξηση των πτήσεων όσο και σημαντική αύξηση των επιβατών, καθώς και την έναρξη νέων δρομολογίων), η οποία είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για το αεροδρόμιο του Σεράγεβο, αλλά για ολόκληρο τον τουριστικό τομέα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και σε όλους εκείνους των οποίων η εργασία και η ανάκαμψη κατά την προσεχή περίοδο εξαρτάται, σε γενικές γραμμές, σχετικά με την αναζωογόνηση των αεροπορικών μεταφορών στη χώρα μας».

Πρόσθεσε ότι κοιτάζοντας το δίκτυο προορισμού της Wizz Air από το Σεράγεβο, «μπορούμε να δούμε ότι περιλαμβάνει κυρίως πόλεις της Δυτικής Ευρώπης, με τις οποίες χάσαμε τη σύνδεση λόγω της πανδημίας. Δεν υπάρχει λόγος να επισημανθεί η σημασία και η στόχευσει του δυτικού κόσμου, τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο όσο και στον στρατηγικό προσανατολισμό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης για να συνδέσει ρητά το μέλλον της με αυτήν την περιοχή, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η δημιουργία της βάσης έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, καθώς και το γεγονός ότι το Σεράγεβο θα συνδεθεί τώρα με προορισμούς όπου ζει η διασπορά μας».

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας υπηρεσίας από το Σεράγεβο στο αεροδρόμιο Skavsta της Στοκχόλμης, καθώς και εποχιακές δραστηριότητες μεταξύ Βαρσοβίας και Dubrovnik. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους θα ξεκινήσει δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Skavsta στις 16 Ιουλίου, καθιστώντας τον δέκατο προορισμό της από την πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Η αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει επίσης πτήσεις από τη Βαρσοβία στο Dubrovnik από τις 3 Ιουλίου. Η υπηρεσία, η δεύτερη από την παράκτια πόλη της Κροατίας, θα διατηρείται δύο φορές την εβδομάδα, έως τις 18 Σεπτεμβρίου./ibna