Βουλγαρία: Τηλεφωνική επικοινωνία Radev Μητσοτάκη

Βουλγαρία: Τηλεφωνική επικοινωνία Radev Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Rumen Radev συνομίλησε την Πέμπτη τηλεφωνικά με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δύο άνδρες συζήτησαν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, τη διμερή ενεργειακή εταιρική σχέση και την συνεργασία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Κοινή τους θέση ήταν ότι η πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων αποτελεί πραγματική επένδυση στη σταθερότητα της περιοχής. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Radev, απαιτείται ακλόνητη υποστήριξη για την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στις υποψήφιες χώρες προκειμένου να πληρούνται τα κριτήρια της Κοπεγχάγης για ένταξη στην ΕΕ. «Η οικοδόμηση πραγματικών σχέσεων καλής γειτονίας είναι ο ασφαλέστερος και ταχύτερος τρόπος για να επιτευχθεί πλήρης ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Πρόεδρος Radev.

Η αύξηση της ενεργειακής συνδεσιμότητας και η επίτευξη πραγματικής διαφοροποίησης στην περιοχή, καθώς και η επιτάχυνση της διαδικασίας οικοδόμησης της διασύνδεσης μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας ήταν επίσης στα θέματα της συνομιλίας./ibna