Μαυροβούνιο: Το DPS δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Κοινοβουλίου

Μαυροβούνιο: Το DPS δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Κοινοβουλίου

Οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών (DPS) δεν θα συμμετάσχουν στις συνόδους της ολομέλειας του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου, στα όργανα εργασίας και στις εργασίες της Επιτροπής Μεταρρύθμισης της Εκλογικής Νομοθεσίας. Ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του DP στο κοινοβούλιο, Danijel Živković, δήλωσε ότι η απόφαση είναι αντίδραση στην αλαζονική και αδίστακτη συμπεριφορά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο Živković εξήγησε ότι το DPS αποφάσισε να μποϊκοτάρει λόγω της «αλαζονικής και αδίστακτης συμπεριφοράς της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας συνεδρίασης, αλλά και κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων μηνών».

«Συμπεριφερόμενη με αυτόν τον τρόπο τους προηγούμενους μήνες, η κυβερνητική πλειοψηφία έχει δείξει ένα κραυγαλέο παράδειγμα για το πώς και με ποιο τρόπο θα καταρρεύσει το Σύνταγμα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατάρρευση της θεσμικής ουσίας του Μαυροβουνίου και να απενεργοποιηθεί η χώρα από την ευρωπαϊκή πορεία», είπε ο Živković σε συνέντευξη τύπου.

Επεσήμανε ότι οι εκπρόσωποι της κυρίαρχης πλειοψηφίας ήταν αυτο-εξαπατούμενοι, αν πιστεύουν ότι η αντιπολίτευση θα είναι διακοσμητικό στοιχείο στη Συνέλευση, για να δώσει νομιμότητα για την κατάρρευση της Συνταγματικής κανονικότητας και της ευρωπαϊκής πορείας του Μαυροβουνίου.

«Θα συνεχίσουμε να ερχόμαστε στη Συνέλευση και να εκτελούμε μέρος των εργασιών μας, αλλά δεν θα συμμετέχουμε στις εργασίες της ολομέλειας της Συνόδου ή στις εργασίες των οργάνων εργασίας τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Živković.

Υπενθύμισε ότι η αντιπολίτευση είπε ότι ήταν έτοιμη να ξεκινήσουν διάλογο σχετικά με την εκλογή της ηγεσίας στο δικαστικό σώμα, αλλά ότι η προσφορά απορρίφθηκε.

Ο Živković είπε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία ενεργεί αντίθετα με τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την επίτευξη ποιοτικών λύσεων μέσω διαλόγου και συναίνεσης, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για το κράτος δικαίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αλαζονική και αδίστακτη συμπεριφορά της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν θα είναι απαρατήρητη και θα έχει επαρκή πολιτική απάντηση.

«Δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό, για να δούμε τους θεσμούς να καταρρέουν. Δεν υπάρχει φόβος μεταξύ των στελεχών του DPS, η δουλειά μας αποτέλεσε αντικείμενο παρατήρησης από όλους τους κρατικούς φορείς», δήλωσε ο Živković.

Είπε ότι η πολιτική απάντηση του DPS θα είναι πολύ σαφής και ακριβής.

«Έχουμε μια στρατηγική για κάθε προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ανατρέψει το Σύνταγμα του Μαυροβουνίου», δήλωσε ο Živković.

Είπε ότι το DPS αποφάσισε να μποϊκοτάρει όχι μόνο λόγω του νόμου για τη δίωξη, αλλά ότι ήταν «μια σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»./ibna