Κοσσυφοπέδιο: Η Osmani θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των Προέδρων της διαδικασίας Brdo-Brijuni στη Σλοβενία

Κοσσυφοπέδιο: Η Osmani θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των Προέδρων της διαδικασίας Brdo-Brijuni στη Σλοβενία

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου Vjosa Osmani θα συμμετάσχει στη 10η συνάντηση της διαδικασίας Brdo-Brijuni, με τη συμμετοχή των Προέδρων των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των Προέδρων της Σλοβενίας και της Κροατίας, που είναι συνδιοργανωτές αυτής της συνάντησης.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση στο Brdo κοντά στο Kranj είναι η σημασία της διαδικασίας Brdo-Brijuni κατά τη 10η επέτειό της, αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες του COVID-19, η οικονομική ανάκαμψη και το επενδυτικό σχέδιο της ΕΕ, τη διεύρυνση της ΕΕ ως γεωστρατηγική προτεραιότητα, καθώς και η ολοκλήρωση του σχεδίου μιας ενωμένης Ευρώπης με τη συμμετοχή των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής, η Πρόεδρος Osmani θα παρουσιάσει τις θέσεις της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου σχετικά με τα θέματα που αναμένεται να εξεταστούν σε αυτήν τη διαδικασία.

Στο περιθώριο της συνάντησης, η Πρόεδρος Osmani θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τους Προέδρους της Κροατίας, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Βόρειας Μακεδονίας.

Η Πρόεδρος Osmani στις 13 Μαΐου συναντήθηκε στην Πρίστινα με τον Πρόεδρο της Σλοβενίας Borut Pahor για την προετοιμασία της συνάντησης στο Brdo./ibna