Μαυροβούνιο: Συνάντηση Krivokapić με Τασούλα

Μαυροβούνιο: Συνάντηση Krivokapić με Τασούλα

Ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Zdravko Krivokapić, συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλας.

Ο Krivokapić εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη στην Ελλάδα και την ευκαιρία να συζητήσει τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο φιλικών χωρών με τους ανώτερους αξιωματούχους. Όπως επεσήμανε, το Μαυροβούνιο και η Ελλάδα μοιράζονται κοινές παραδοσιακές και πολιτιστικές αξίες βάσει των οποίων μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω τη συνεργασία σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Τασούλας, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την επίσκεψή του στην Ελλάδα και επεσήμανε ότι είναι οικείος με τη θέση του Μαυροβουνίου στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Είπε επίσης ότι πιστεύει ότι το Μαυροβούνιο θα επιτύχει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις σ’ αυτήν τη διαδικασία.

«Η Ελλάδα θα παρέχει πλήρη υποστήριξη στο Μαυροβούνιο σε αυτό», τόνισε ο Τασούλας.

Ο Τασούλας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δυναμική της συνεργασίας με το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου θα αντικατοπτρίζεται στην ενίσχυση της συνεργασίας με άλλους κυβερνητικούς θεσμούς.

Οι συνομιλητές συμφώνησαν ότι η προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι η διαδικασία πρέπει να διεξαχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων επεσήμανε επίσης τη σημασία που έχει ο Έλληνας εθνικός ήρωας και στρατιωτικός ηγέτης, Vaso Bragovic (Βάσος Μαυροβουνιώτης), ο οποίος κατάγεται από το Μαυροβούνιο. Μετά τη συνάντηση, οι συνομιλητές επισκέφθηκαν την έκθεση που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της 200ης επετείου από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας.

Συμμετέχοντας στις εργασίες του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Krivokapić δήλωσε την Πέμπτη το απόγευμα ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου θα κάνει τα πάντα για να κάνει το Μαυροβούνιο το πρώτο επόμενο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός Krivokapić  μίλησε για τη σημασία της ένταξης του Μαυροβουνίου στην ΕΕ σε ειδική ομάδα για το θέμα. Ο πρωθυπουργός είπε ότι το Μαυροβούνιο είναι αποφασισμένο να ολοκληρώσει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό, και αναμένεται ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος της εντολής της 42ης κυβέρνησης του Μαυροβουνίου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κάνουμε το Μαυροβούνιο το πρώτο επόμενο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός./ibna