Μαυροβούνιο: To Εμπορικό Επιμελητήριο και η Διοίκηση Εσόδων και Τελωνείων μαζί στην καταπολέμηση της γκρίζας οικονομίας

Μαυροβούνιο: To Εμπορικό Επιμελητήριο και η Διοίκηση Εσόδων και Τελωνείων μαζί στην καταπολέμηση της γκρίζας οικονομίας

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Μαυροβουνίου (PKCG) και της Διοίκησης Εσόδων και Τελωνείων (UPIC) υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της οικοδόμησης του οικονομικού συστήματος, το οποίο θα βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η κοινή δήλωση αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του PKCG, Vlastimir Golubović, και ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Διοίκησης Εσόδων και Τελωνείων, Aleksandar Damjanović υπέγραψαν τη συμφωνία.

Το έγγραφο αναφέρει ότι τα δύο θεσμικά όργανα συνάπτουν συμφωνία, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή τους για ανάπτυξη των επιχειρήσεων ως έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας και την προθυμία τους να συμβάλουν σημαντικά στη συνολική ανταγωνιστικότητα και την οικονομική ενίσχυση του κράτους μέσω της συνεργασίας.

«Ο στόχος της συμφωνίας είναι να καθιερωθεί συνεργασία στον τομέα της οικοδόμησης του οικονομικού συστήματος, να προτείνει μέτρα ανάπτυξης και τρέχουσας οικονομικής πολιτικής και να επιλύσει άλλα θέματα που έχουν σημασία για τους υπογράφοντες», αναφέρει το έγγραφο.

Ο Damjanović είπε ότι η υπογραφή της συμφωνίας οριστικοποιεί και επισημοποιεί τη συμφωνία με το Εμπορικό Επιμελητήριο, η οποία θα οδηγήσει σε μια ισχυρότερη και μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ των θεσμικών οργάνων.

«Είναι απαραίτητη η εντατική συνεργασία της διοίκησης εσόδων και τελωνείων με το PKCG και ελπίζω ότι θα πραγματοποιήσουμε περισσότερες κοινές δραστηριότητες από ό, τι σχεδιάσαμε. Η διοίκηση εσόδων και τελωνείων χρειάζεται συνεργασία με έναν οργανισμό που συγκεντρώνει επιχειρηματίες του Μαυροβουνίου, καθώς και μια ισχυρότερη οικονομία που συμβάλλει στην αύξηση των κρατικών εσόδων », δήλωσε ο Damjanović.

Ο Golubović υπενθύμισε την πολύ υψηλής ποιότητας συνεργασία του Εμπορικού Επιμελητηρίου με τη Διοίκηση Φορολογικών και Τελωνείων, τα οποία ενώνονται τώρα στο ίδιο σώμα υπό την ηγεσία του Damjanović.

«Η προτεραιότητα των δραστηριοτήτων στο Εμπορικό Επιμελητήριο είναι η καταπολέμηση της γκρίζας οικονομίας. Η διοίκηση τόσο των εσόδων όσο και των τελωνείων είναι ένας θεσμός που, μαζί με άλλους κρατικούς θεσμούς, θα πολεμήσει ενάντια σε αυτήν την πανούκλα, και έχετε τον σωστό συνομιλητή και έντιμο εταίρο στην αίθουσα», δήλωσε ο Golubović.

Το θέμα της συνεργασίας μεταξύ PKCG και UPIC αναφέρεται στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και στην προστασία του ανταγωνισμού, στην αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων σχετικά με οικονομικές οντότητες, στην ανάληψη κοινών δραστηριοτήτων για την καταπολέμηση της γκρίζας οικονομίας, τη διεξαγωγή κοινής έρευνας, την εφαρμογή της ATA και Συστήματα TIR και άλλες δημόσιες εξουσίες που μεταφέρονται από τελωνειακούς κανονισμούς./ibna