Ρουμανία: Η Ρωσία απέλασε Ρουμάνο διπλωμάτη ως απάντηση στις ενέργειες του Βουκουρεστίου

Ρουμανία: Η Ρωσία απέλασε Ρουμάνο διπλωμάτη ως απάντηση στις ενέργειες του Βουκουρεστίου

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κήρυξε την Τρίτη persona non grata έναν υπάλληλο της ρουμανικής πρεσβείας στη Ρωσία ως απάντηση για την απέλαση μέλους της ρωσικής διπλωματικής αποστολής της πρεσβείας της Ρωσίας στο Βουκουρέστι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«Στις 11 Μαΐου, ο Πρέσβης της Ρουμανίας Cristian Istrate κλήθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου του δόθηκε υπόμνημα από το υπουργείο με το οποίο ο λοχαγός G. Iliescu, βοηθός του στρατιωτικού ακολούθου στην πρεσβεία της Ρουμανίας, κηρύσσεται ως ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata) και πρέπει να εγκαταλείψει το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας εντός 72 ωρών. Αυτό το βήμα έγινε από τη ρωσική πλευρά ως απάντηση στην αβάσιμη κήρυξη του βοηθού του στρατιωτικού ακολούθου στη ρωσική πρεσβεία στο Βουκουρέστι ως persona non grata στις 26 Απριλίου», αναφέρεται στη δήλωση.

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας δήλωσε ότι οι δραστηριότητες και οι ενέργειες του Ρώσου διπλωμάτη που απελάθηκε «αντιτίθενται στις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 για τις Διπλωματικές Σχέσεις»./ibna