Σερβία: Τέλη Μαΐου η ατζέντα για τον διακομματικό διάλογο, δήλωσε ο Dačić

Σερβία: Τέλη Μαΐου η ατζέντα για τον διακομματικό διάλογο, δήλωσε ο Dačić

Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας, Ivica Dačić, δήλωσε ότι θα έχει απάντηση από τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα τέλη Μαΐου σχετικά με το ποια θα είναι η ατζέντα του διακομματικού διαλόγου για τη βελτίωση των εκλογικών συνθηκών.

Ο Dačić, φιλοξενούμενος στο Happy TV, είπε επίσης ότι πιστεύει ότι το κομμάτι της αντιπολίτευσης που ανακοίνωσε πιθανό μποϊκοτάζ των εκλογών και πάλι, δεν θα έχει την υποστήριξη των ευρωβουλευτών.

«Επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι το μποϊκοτάζ δεν είναι επιλογή» είπε ο Dačić, προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση αγωνίζεται να ξεπεράσει το εκλογικό όριο για να εισέλθει στην Βουλή.

«Οι εκλογές είναι η ημέρα της κρίσης όπου λαμβάνετε από τους ψηφοφόρους την ετυμηγορία για το πόσο αξίζετε”, είπε ο Dačić.

Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας ανέφερε επίσης ότι πιθανότατα θα προγραμματιστεί σύνοδος της Βουλής της Σερβίας για τις 8 Ιουνίου, στην οποία θα συζητηθεί η πρόταση για αλλαγή του Συντάγματος. Στη συνέχεια, όπως αναμένεται, θα υιοθετηθεί η πρόταση αλλαγής του μέρους του Συντάγματος που αναφέρεται στην εκλογή δικαστών.

«Έτσι, μέχρι το τέλος του έτους, θα υπάρξει δημοψήφισμα για αυτό ή, μαζί με τις εκλογές» δήλωσε ο Dačić./ibna