Το Μαυροβούνιο θα περιθάλψει τους τουρίστες που νοσήσουν με COVID-19 κατά την παραμονής τους στη χώρα με έξοδα του κράτους

Το Μαυροβούνιο θα περιθάλψει τους τουρίστες που νοσήσουν με COVID-19 κατά την παραμονής τους στη χώρα με έξοδα του κράτους

Ο οδηγός για τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας για τον Covid-19, ο οποίος περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τους τουρίστες που θα επισκεφθούν το Μαυροβούνιο, διατίθεται σήμερα στον ιστότοπο των Υπουργείων Υγείας και Οικονομικής Ανάπτυξης και του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (IPH).

Η υπουργός Υγείας, Jelena Borovinić Bojović, δήλωσε στο πρακτορείο Mina-business ότι ο οδηγός, με τίτλο «Μαυροβούνιο ως ασφαλής και υπεύθυνος τουριστικός προορισμός», σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να σέβεται τα επιδημιολογικά μέτρα που ισχύουν στο Μαυροβούνιο .

«Αυτό σημαίνει ότι υπόκειται σε αλλαγές σε περίπτωση πιθανών αλλαγών που αναφέρονται στα τρέχοντα ισχύοντα επιδημιολογικά μέτρα», δήλωσε  η Borovinić Bojović.

Πρόσθεσε ότι θα παρέχετε νοσοκομειακή περίθαλψη με έξοδα του κράτους, σε όλους τους τουρίστες οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Μαυροβούνιο, τελικά νοσήσουν με covid-19 και απαιτηθεί η νοσηλεία τους.

«Από την άλλη πλευρά, θα διαθέσουμε τεστ PCR, τα οποία θα είναι δωρεάν για όλους τους τουρίστες που χρειάζονται PCR για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από την οποία ήρθαν στο Μαυροβούνιο», δήλωσε η Borovinić Bojović.

Δήλωσε ότι όλοι οι ξενοδόχοι παρείχαν το 10% της χωρητικότητας των καταλυμάτων για τους επισκέπτες που τελικά, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Μαυροβούνιο, αρρωστήσουν από τον Covid-19.

«Προσπαθήσαμε να καταστήσουμε το πρωτόκολλο κατανοητό, απλό, όχι πολύ μεγάλο και να παράσχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται αυτός που επισκέπτεται τη χώρα εκείνη τη στιγμή», δήλωσε η Borovinić Bojović.

Ο οδηγός για τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας για το Covid-19, που αναπτύχθηκε από τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικής Ανάπτυξης και την IPH, αυτή τη στιγμή έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά και τα Ρωσικά και θα παραδοθούν στην Ένωση Εργοδοτών, καθώς και σε όλες τις πρεσβείες στο Μαυροβούνιο./ibna