Βουλγαρία: Borissov και Merkel συνομίλησαν τηλεφωνικά

Βουλγαρία: Borissov και Merkel συνομίλησαν τηλεφωνικά

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov και η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Angela Merkel είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, Borissov και Merkel ευχαρίστησαν ο ένας τον άλλον για την εξαιρετικά καλή συνεργασία τα τελευταία χρόνια, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ Βουλγαρίας και Γερμανίας και στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής εταιρικής σχέσης τους. Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός και η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι τα δύο πιο παλιά μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Boyko Borissov τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Καγκελάριος Merkel μοιράζονται φιλοευρωπαϊκές αξίες και διατηρούν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. “Αυτός είναι ο λόγος που υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον στην ΕΕ και είχαμε πάντα έναν πλήρη διάλογο», πρόσθεσε ο Borissov.

Στο τέλος της συνομιλίας, ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Βουλγαρία αντιμετωπίζει με επιτυχία την πανδημία και εξέφρασε την προσδοκία ότι περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες θα επισκεφθούν φέτος τη χώρα./ibna