Η Κροατία αναμένει σύνδεση με περισσότερους από 180 αεροπορικούς προορισμούς αυτό το καλοκαίρι

Η Κροατία αναμένει σύνδεση με περισσότερους από 180 αεροπορικούς προορισμούς αυτό το καλοκαίρι

Περισσότερα από 180 αεροδρόμια θα συνδέσουν διεθνείς προορισμούς με την Κροατία αυτό το καλοκαίρι και τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Πολωνία, ανακοίνωσε το Κροατικό Συμβούλιο Τουρισμού (HTZ).

Πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν εισάγει και ανακοινώσει πτήσεις προς την Κροατία λόγω της τουριστικής ζήτησης και του σημαντικού ενδιαφέροντος για την Κροατία σε πολλές αγορές, ανακοίνωσε το HTZ, σημειώνοντας ότι το καθεστώς της Κροατίας ως ασφαλούς και επιθυμητού προορισμού έχει συμβάλει σε αυτό. Κάλεσε το κοινό, τους εταίρους, τους τουρίστες και άλλους να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και να συμμορφωθούν με τους επιδημιολογικούς περιορισμούς.

Το HTZ ανακοίνωσε πτήσεις της Ryanair από το Λίβερπουλ, το Εδιμβούργο και το Newcastle, καθώς και πτήσεις της British Airways από το Λονδίνο προς Split, Dubrovnik και Pula, ενώ η EasyJet θα πετάξει από το Λονδίνο προς Pula, Zadar, Split και Dubrovnik.

Η EasyJet θα πετάξει επίσης από τη Γλασκόβη, το Bristol, το Μπέλφαστ και το Μάντσεστερ προς την Κροατία. Η Jet2 ανακοίνωσε πτήσεις από Μάντσεστερ προς Pula, Split και Dubrovnik και θα συνδέσει επίσης κροατικά αεροδρόμια με το Leeds, το Birmingham και το Newcastle.

Η Lufthansa ανακοίνωσε πτήσεις από τη Φρανκφούρτη προς τη Rijeka και σχεδιάζει επίσης την εισαγωγή πτήσης που θα συνδέει το Ζάγκρεμπ και το Μόναχο, ενώ η Ryanair αναμένεται να συνδέσει, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το Zadar και το Βερολίνο, την Κολωνία, την Karlsruhe και το Memmingen. Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας σχεδιάζει επίσης πτήσεις από Ζάγκρεμπ προς Dortmund, Φρανκφούρτη, Karlsruhe και Memmingen.

Η Eurowings θα συνδέσει επίσης προορισμούς της Κροατίας και της Γερμανίας. Τον Μάιο θα συνεχίσει τις πτήσεις σε ορισμένα κροατικά αεροδρόμια και θα εκτελεί 10 τακτικές γραμμές προς Ζάγκρεμπ, Rijeka, Zadar και Split. Η Condor θα πετάξει στο Split από το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη.

Οι προορισμοί της Κροατίας και της Γαλλίας θα συνδεθούν μέσω της Air France, της Transavia, της Ryanair και της Volotea, ενώ οι LOT, Wizz Air, Smartwings, Ryanair και Buzz θα συνδέσουν την Κροατία με την Πολωνία.

Οι ξένοι αερομεταφορείς και η Croatia Airlines θα πετάξουν από την Κροατία και σε άλλες χώρες./ibna