Μαυροβούνιο: Η ασφάλεια του Abazović απειλείται κι αυτός αισθάνεται «πολύ χαλαρός»

Μαυροβούνιο: Η ασφάλεια του Abazović απειλείται κι αυτός αισθάνεται «πολύ χαλαρός»

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Μαυροβουνίου Dritan Abazović δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι ένιωθε «πολύ χαλαρός», παρόλο που η αστυνομία είχε μάθει ότι η ομάδα του Kavac σκοπεύει να τον δολοφονήσει.

«Είμαι έτοιμος να πληρώσω οποιοδήποτε τίμημα. Όλοι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά», είπε ο Abazović, προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να καλύψει την αλήθεια.

Ο Abazović είπε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει την καταγεγραμμένη επικοινωνία των υποτιθέμενων μελών της φυλής Kavac, αλλά ότι ήθελε να επαινέσει τη διοίκηση της Αστυνομικής Διοίκησης. Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι «οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, κυρίως η Kavac, αναλαμβάνουν δραστηριότητες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του αναπληρωτή πρωθυπουργού Dritan Abazović».

Η δήλωση αναφέρει ότι οι αστυνομικοί, που εργάζονται για να ρίξουν φως στο φόνο που διαπράχθηκε στο Mojkovac την Κυριακή, ήρθε σε γνώση του ότι υπάρχει πιθανός κίνδυνος για την ασφάλεια των κατόχων υψηλών κρατικών θέσεων.

«Οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν δείχνουν την πρόθεση των μελών των οργανωμένων εγκληματικών ομάδων, κυρίως της εγκληματικής ομάδας Kavač και ενός από τους ηγέτες, Slobodan Kašćelan, να αναλάβουν δραστηριότητες με στόχο να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του Abazović σε απάντηση στη σύλληψή τους και τη δίωξη για σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα» αναφέρει η δήλωση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα και δράσεις για την προστασία της ασφάλειας του Dritan Abazović, έχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας του Kavac ανήκουν σε ευρύτερες περιφερειακές δομές, με πολύ ισχυρούς δεσμούς σε διεθνικό επίπεδο, των οποίων το βασικό χαρακτηριστικό είναι αδίστακτη διάπραξη των πιο σοβαρών εγκλημάτων.

Η αστυνομία του Μαυροβουνίου συνέλαβε πρόσφατα τον Slobodan Kašćelan, ο οποίος θεωρείται ένας από τους ηγέτες της φυλής του Kavac. Μαζί με αυτόν, συνελήφθησαν αρκετά άτομα που είναι ύποπτα ως μέλη της ίδιας φυλής. Με την απόφαση του δικαστηρίου, όλοι απελευθερώθηκαν μετά την ακρόαση τους για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους./ibna