Κοσσυφοπέδιο: Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Kurti, μετά τη συζήτησή με τον M. Palmer χθες το βράδυ

Κοσσυφοπέδιο: Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Kurti, μετά τη συζήτησή με τον M. Palmer χθες το βράδυ

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Albin Kurti, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του Besnik Bislimi και Donika Gervalla, ταξιδεύει στις Βρυξέλλες σήμερα όταν θα συναντηθεί με ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ και τον επικεφαλής της κυβέρνησης του Βελγίου.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, Perparim Kryeziu, επιβεβαίωσε την είδηση σε δημοσίευση του στο Facebook. Ο Kryeziu αντέδρασε σε δηλώσεις του επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Josep Borrell, ο οποίος ανακοίνωσε την επανάληψη του διαλόγου Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας στις 11 Μαΐου. Ο Kryeziu είπε ότι το Γραφείο του Πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου δεν γνωρίζει για τη συνάντηση.

«Το Γραφείο του Πρωθυπουργού δεν έλαβε πρόσκληση ή ανακοίνωση πιθανής συνάντησης μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας στις 11 Μαΐου. Ίσως, αυτή ήταν η ιδέα σε συμφωνία με το Βελιγράδι, αλλά όχι μαζί μας. Οι ημερομηνίες, οι χώροι και η ημερήσια διάταξη των συναντήσεων έχουν νόημα μόνο εάν συμφωνηθούν, όχι όταν επιβάλλονται μονομερώς», δήλωσε ο Kryeziu.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Borrell φιλοξένησε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες τον Σέρβο πρόεδρο Aleksandar Vucic και μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι ο διάλογος Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας αναμένεται να συνεχιστεί στις 11 Μαΐου.

Ο Kurti συζήτησε με τον Palmer

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο Phillip Kosnett ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι πραγματοποιήθηκε ευρεία συζήτηση με τον Πρωθυπουργό Albin Kurti και τον Αμερικανό διπλωμάτη Matthew Palmer για τον διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας.

«Ευρεία, παραγωγική συζήτηση με τον πρωθυπουργό Albin Kurti και τον Matt Palmer του υπουργείου Εξωτερικών χθες το βράδυ. Η διαδικασία διαλόγου υπό την ηγεσία της ΕΕ παραμένει απαραίτητη για την οικονομική επιτυχία του Κοσσυφοπεδίου και την ευρωατλαντική ολοκλήρωση» έγραψε ο Kosnett./ibna