Βουλγαρία: Την GM στο σκάκι Stefanova πρότεινε για Πρωθυπουργό ο Trifonov. Πολιτικά δειλό τον χαρακτήρισε ο Borissov

Βουλγαρία: Την GM στο σκάκι Stefanova πρότεινε για Πρωθυπουργό ο Trifonov. Πολιτικά δειλό τον χαρακτήρισε ο Borissov

«Είναι χαρά μας, ότι υπάρχουν Βούλγαροι που μας κάνουν υπερήφανους. Σε όλον τον κόσμο. Για παράδειγμα, έχουμε δύο παγκόσμιους πρωταθλητές στο σκάκι. Τον Vesselin Topalov και την Antoaneta Stefanova. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στο σκάκι είναι θεοί σε όλο τον κόσμο. Γράφονται βιβλία γι’ αυτούς, φτιάχνονται ταινίες και τα ονόματά τους γράφονται με χρυσά γράμματα στην παγκόσμια ιστορία. Και έχουμε δύο» έγραψε ο ηγέτης του “Υπάρχει τέτοιος λαός” Slavi Trifonov στο Facebook, ανακοινώνοντας την πρόταση του κόμματος για την θέση του Πρωθυπουργού.

Η πρότασή μας για Πρωθυπουργός είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια σκακιού Antoaneta Stefanova. Έχει οικονομική εκπαίδευση και μιλά πέντε γλώσσες. Συγκρίσεις, σκέψεις και συμπεράσματα, τ’ αφήνω σ’ εσάς», συνέχισε ο Trifonov στο Facebook.

«Φυσικά, η Antoaneta Stefanova θα επιστρέψει την εντολή αμέσως. Αμέσως. Σε ένα δευτερόλεπτο. Επειδή το “Υπάρχει τέτοιος λαός” δεν έχει τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών ή εταίρων για να σχηματίσει κυβέρνηση. Σταθερή κυβέρνηση. Η προτεινόμενη υποστήριξη προέρχεται από πολιτικές οντότητες που είναι επιβλαβείς, άπληστοι και έχουν αποδειχθεί ότι είναι διεφθαρμένοι. Και αυτό δεν είναι η υποστήριξή τους, αλλά εξάρτηση σ’ αυτούς», δήλωσε ο Trivonov.

«Έτσι η Antoaneta Stefanova θα αποδεχτεί την εντολή με σεβασμό και θα την επιστρέψει αμέσως. Ο νόμος, το Σύνταγμα και η Δημοκρατία μας δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε καλύτερες επιλογές» κατέληξε ο Trifonov στην ανάρτηση του στο Facebook.

Borissov: Πολιτικά δειλός ο Trivonov

Άμεση ήταν η αντίδραση του ηγέτη του GERB και πρώην Πρωθυπουργού Boyko Borissov, ο οποίος δήλωσε για την απόφαση του ηγέτη του “Υπάρχει τέτοιος λαός” ότι «Ο Slavi Trifonov πρέπει να πάει και να αναλάβει την εντολή και να εξηγήσει γιατί δεν μπορεί να κυβερνήσει με 165 βουλευτές».

«Κανείς δεν αμφισβητεί τον τίτλο στο σκάκι, αλλά πρόκειται για τη διοίκηση του αθλητισμού και την πολιτική» δήλωσε ο Borissov, αναφερόμενος στην πρόταση του Trifonov για την θέση του Πρωθυπουργού της Antoaneta Stefanova. «Όλος ο σεβασμός μου στην Antoaneta Stefanova, αλλά αν γίνει πρωθυπουργός, θα πάει να ρωτήσει τον βουλευτή Slavi Trifonov για τα πάντα. Αυτό δεν είναι που δεν ήθελαν; Αυτός είναι ένας μεγάλος φόβος», πρόσθεσε ο Borissov.

«Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τους εμπειρογνώμονες και τους υπουργούς τους. Με τη Stefanova θα πρέπει να μιλήσουμε μόνο για σκάκι. Υπάρχουν λίγοι ειδικοί που μπορούν να αμφισβητήσουν τις γνώσεις της σε αυτόν τον τομέα, αλλά πρόκειται για κάτι άλλο», δήλωσε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός.

Ο Borissov δήλωσε ότι συνολικά περισσότερα από 200 εκατομμύρια λέβα θα δαπανηθούν για τις εκλογές. Αντί αυτά τα χρήματα να εισέλθουν στην οικονομία και να δημιουργήσουν ένα προϊόν, θα αναζητήσουμε κάποιον που θα κερδίσει την πλειοψηφία. Ο Συμεών Σαξ Κόμπουργκ Γκότα απέτυχε να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία όταν 1 εκατομμύριο τον καλωσόρισε στη Σόφια, υπενθύμισε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός.

«Αυτό λέγεται πολιτική δειλία. Ένας δειλός είναι αυτός που, με 165 βουλευτές, λέει ότι δεν είναι αρκετοί για αυτόν και θέλει 240.  Ούτε ο Todor Zivkov δεν είχαν τόσους, τότε υπήρχε η Αγροτική Ένωση και άλλα κόμματα. Το GERB κυβέρνησε επίσης με συνασπισμό», δήλωσε ο ηγέτης του GERB./ibna