Βουλγαρία: Αύριο θα αποφασιστεί αν θα επιστραφεί η εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο Mitov

Βουλγαρία: Αύριο θα αποφασιστεί αν θα επιστραφεί η εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο Mitov

«Τα συστημικά κόμματα είναι κάτι δυναμικό, πίσω από αυτά τα κόμματα βρίσκονται Βούλγαροι ψηφοφόροι και μάλιστα πολλοί. Η άρνηση του διαλόγου δεν είναι μια πολιτική συμπεριφορά που μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο, ο υποψήφιος Πρωθυπουργός από το GERB-SDS Daniel Mitov, μετά την άρνηση του κόμματος “Υπάρχει τέτοιος λαός”, στην πρόσκληση για διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Αύριο το πρωί, η Εκτελεστική Επιτροπή του GERB θα λάβει απόφαση σχετικά με την εντολή. Σήμερα δεν θα επιστρέψουμε την εντολή, αύριο θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε», είπε ο Mitov.

«Ο κίνδυνος είναι ότι θα βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου δεν θα υπάρχει σταθερή κυβέρνηση και οι Βούλγαροι πολίτες δεν θα ξέρουν τι να περιμένουν. Δεν θα υπάρχει προβλέψιμη πολιτική διαδικασία», δήλωσε ο Daniel Mitov.

Τόνισε ότι είναι πιθανό στην αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος GERB να υπάρχουν απόψεις ότι το Υπουργικό Συμβούλιο πρέπει να ψηφιστεί στην ολομέλεια, αν και δεν έλαβε προκαταρκτικά διαβεβαιώσεις για υποστήριξη. «Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι ισορροπίες, θα αποφασίσουμε και θα σας ενημερώσουμε», δήλωσε ο Mitov στους δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς ποιο υπουργικό συμβούλιο θα υποστηρίξει το GERB με την εντολή στα άλλα κόμματα, απάντησε ότι, «Το ερώτημα είναι τι γενικά θα προτείνουν. Δεν έχουμε καμία πληροφορία. Δεν έχουμε καμία πληροφορία για το τι κάνουν τα άλλα κόμματα. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι έχουν κάποιες παρασκηνιακές συνομιλίες. Ποιοι είναι αυτοί; Ποιος με ποιον τους καθοδηγεί; Ποια ονόματα προτείνονται; Κανείς δεν ξέρει! Φώναζαν στο παρασκήνιο όλη την ώρα, και τώρα έχουν κυριαρχήσει σε όλα.»/ibna