Μαυροβούνιο: «Ισχυρό πλήγμα» στη μαφία η σύλληψη μελών συμμοριών, δήλωσε ο Abazović

Μαυροβούνιο: «Ισχυρό πλήγμα» στη μαφία η σύλληψη μελών συμμοριών, δήλωσε ο Abazović

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Dritan Abazović δήλωσε ότι η σύλληψη μελών μιας από τις εγκληματικές οργανώσεις του Κότορ αποτελεί το ισχυρότερο πλήγμα απέναντι στη μαφία την τελευταία δεκαετία, μεταφέροντας το μήνυμα ότι κανείς στο Μαυροβούνιο δεν είναι πλέον άθικτος.

Σε συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε με αφορμή τη σύλληψη πολλαπλών υπόπτων, ο Abazović συνεχάρη εξ ονόματος της κυβέρνησης όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση.

«Αυτό είναι το ισχυρότερο πλήγμα που υπέστη η μαφία την τελευταία δεκαετία. Έχουμε λάβει πολλούς επαίνους από τη διεθνή κοινότητα και επιβεβαίωση ότι, όσο υπάρχει προθυμία, όλοι μπορούν να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης,» δήλωσε ο Abazović.

Τόνισε ότι το Μαυροβούνιο μέχρι στιγμής ήταν γνωστό ως χώρα που εξάγει εγκληματικότητα. «Θέλουμε να είμαστε γνωστοί ως κάποιοι που εξάγουν ειρήνη και φιλία. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες υψώνουν τις φωνές τους κατά της μαφίας και του οργανωμένου εγκλήματος,» δήλωσε ο Abazović.

Ο Βοηθός Διευθυντής της Αστυνομικής Διοίκησης Dejan Knezevic δήλωσε ότι, σε συνεργασία με την Ειδική Εισαγγελία, απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον 14 ατόμων από τα οποία κατασχέθηκαν εξοπλισμός επικοινωνίας και παρακολούθησης, εκρηκτικοί μηχανισμοί και αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, συνέργεια σε δολοφονία και απόπειρα δολοφονίας.

«Δε σταματάει εδώ. Θα προχωρήσουμε τώρα σε άλλες εγκληματικές οργανώσει. Η αστυνομία έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε όλες τις προκλήσεις που θέτει ενώπιόν της η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς,» δήλωσε ο Knezevic.

Ο υπουργός Εσωτερικών Sergej Sekulović δήλωσε ότι ήταν ικανοποιημένος και περήφανος που η νέα διεύθυνση ηγείται αυτής της επιχείρησης.

«Γνωρίζω ότι οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι με το βάθος των μεταρρυθμίσεων, αλλά αυτή είναι μια αποφασιστική αρχή. Το σύστημα πρέπει να είναι ενωμένο απέναντι στην καταπολέμηση του εγκλήματος,» τόνισε ο Sekulović.

Η αστυνομία του Μαυροβουνίου συνέλαβε τον Slobodan Kascelan την Τετάρτη, φερόμενος ως ένας από τους ηγέτες της οργάνωσης Kavac, μία από τις δύο εγκληματικές συμμορίες στο Μαυροβούνιο. Αρκετοί ακόμη συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Ο Kašćelan ανακρίθηκε στην ειδική εισαγγελική υπηρεσία και διατάχθηκε 72ωρη κράτηση αστυνομίας εναντίον του και των υπόλοιπων συλληφθέντων. /ibna