Κροατία: Απευθείας πτήσεις από το Ντουμπρόβνικ στη Νέα Υόρκη με την United Airlines

Κροατία: Απευθείας πτήσεις από το Ντουμπρόβνικ στη Νέα Υόρκη με την United Airlines

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines θα εγκαινιάσει τη διαδρομή Νέα Υόρκη – Ντουμπρόβνικ – Νέα Υόρκη τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με αναφορές της ιστοσελίδας Croatian Aviation, η οποία προσθέτει ότι η γραμμή προς το Ντουμπρόβνικ θα λειτουργεί από τη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα το Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty, ένα από τα τρία αεροδρόμια στην υπηρεσία της Νέας Υόρκης (μαζί με τα LaGuardia και John F. Kennedy). Τεχνικά, αυτό το αεροδρόμιο βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϋ, περίπου 15 χιλιόμετρα από το Μανχάταν.

Το ρεπερτόριο ευρωπαϊκών προορισμών της εταιρείας είναι πλούσιο, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν πτήσεις για τις συγκεκριμένες διαδρομές λόγω της μειωμένης ζήτησης που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19. Το Ντουμπρόβνικ βρίσκεται πλέον στο δίκτυο της United Airlines μαζί με άλλους γνωστούς ευρωπαϊκούς προορισμούς από τη Νέα Υόρκη (για επαγγελματικές ή/και τουριστικές μετακινήσεις).

Η πρώτη πτήση προς το Ντουμπρόβνικ θα ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη την Πέμπτη 8 Ιουλίου στις 7:20 μ.μ. τοπική ώρα. Η νυχτερινή πτήση διαρκείας προς το Ντουμπρόβνικ θα διαρκέσει περίπου 8 ώρες και 55 λεπτά, ενώ η άφιξη αναμένεται μετά τις 10 π.μ.

Το αεροσκάφος B767-300ER (Η εταιρεία UA διαθέτει επί του παρόντος 38 αεροσκάφη αυτού του τύπου στο στόλο της) θα παραμείνει στο Ντουμπρόβνικ για δύο ολόκληρες ώρες. Η αναχώρηση από το Ντουμπρόβνικ προγραμματίζεται στις 12:15 και η πτήση για τη Νέα Υόρκη θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από 10 ώρες, με αναμενόμενη ώρα άφιξης στις 16:25 τοπική ώρα.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως η πρώτη αναχώρηση από το Ντουμπρόβνικ προγραμματίζεται για το Σάββατο 10 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι τα αεροσκάφη της United Airlines θα παραμείνουν στο αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ για περισσότερες από 24 ώρες.

Από τις αρχές Ιουλίου έως τις αρχές Οκτωβρίου, τα αεροσκάφη του αμερικανικού αεροπορικού κολοσσού θα προσγειώνονται στο Ντουμπρόβνικ κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή πρωί (απογείωση του αεροσκάφους την προηγούμενη μέρα από τις ΗΠΑ)

Μπορεί να προμηθευτεί κανείς εισιτήριο μετ’ επιστροφής για απευθείας πτήση από το Ντουμπρόβνικ προς τη Νέα Υόρκη για λίγα περισσότερα από 4.500 kuna (650 ευρώ) σε Οικονομική Θέση (Economy Class) μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η διαδρομή, παρά την παγκόσμια πανδημία, θα είναι επιτυχία για την αεροπορική εταιρεία. Το γεγονός ότι η American Airlines είχε έναν εξαιρετικό συντελεστή πληρότητας στη διαδρομή από τη Φιλαδέλφεια προς το Ντουμπρόβνικ μιλά από μόνη της, και το καλοκαίρι του 2020 τα αεροσκάφη της σχεδίαζαν να λειτουργούν σε αυτή τη διαδρομή σε καθημερινή βάση,» αναφέρει η ιστοσελίδα Croatian Aviation.

Η United Airlines, προσθέτει ο ιστότοπος, αναμένεται να προσφέρει μια ακόμη διαδρομή προς την Κροατία το καλοκαίρι του 2022 καθώς η ολοκλήρωσή της βρίσκεται σε εξέλιξη. Επιπλέον, τα νέα που αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα σχετικά με την εξαίρεση της Κροατίας από το πρόγραμμα θεωρήσεων βίζα θα εντείνουν σίγουρα τη ζήτηση για αυτές τις πτήσεις. /ibna