Βουλγαρία: Η Iva Miteva-Rupcheva νέα Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης

Βουλγαρία: Η Iva Miteva-Rupcheva νέα Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης

Το Κοινοβούλιο εξέλεξε την Iva Miteva-Rupcheva από τον συνασπισμό “Υπάρχει τέτοιος λαός” ως Πρόεδρο της 45ης Εθνικής Συνέλευσης,

Η υποψηφιότητά της υπερψηφίστηκε από 163 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν ο συνασπισμός “Υπάρχει τέτοιος λαός”, ο συνασπισμός “Σήκω Πάνω! Έξω τα Μούτρα”, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP), το Κίνημα για τα Δικαιώματα και την Ελευθερία (MRF) και “Δημοκρατική Βουλγαρία”. Το GERB απείχε από την ψηφοφορία.

«Το έργο μας επικεντρώνεται στις προσδοκίες των ψηφοφόρων για σαφή και προβλέψιμη σταθερή νομοθεσία. Η διαφάνεια και η λογοδοσία πρέπει να είναι οι βασικές αρχές αυτής της Εθνικής Συνέλευσης. Ας κάνουμε προσπάθειες για διάλογο μεταξύ μας», είπε η Miteva.

Η Iva Miteva σπούδασε Δίκαιο, έχοντας αρκετά μεταπτυχιακά, ενώ εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην κοινοβουλευτική διοίκηση και είναι μερικής απασχόλησης λέκτορας στο Νέο Βουλγαρικό Πανεπιστήμιο.

Η υποψήφια του GERB / ​​UDF, Tsveta Karayancheva, η οποία ήταν η Πρόεδρος του προηγούμενου Κοινοβουλίου, έλαβε μόνο 75 ψήφους από τα μέλη του κόμματος της, ενώ οι 162 από τους άλλους βουλευτές στην αίθουσα την καταψήφισαν./ibna