Κοσσυφοπέδιο: Συνάντηση Osmani με τους τρεις πρώην Προέδρους

Κοσσυφοπέδιο: Συνάντηση Osmani με τους τρεις πρώην Προέδρους

Η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Vjosa Osmani, υποδέχθηκε τους τρεις πρώην Προέδρους του Κοσσυφοπεδίου, Fatmir Sejdiu, Atifete Jahjaga και  Behgjet Pacolli, έχοντας συνάντηση μαζί τους.

Η Osmani είπε ότι κάλεσε τους πρώην προέδρους ώστε να οικοδομήσουν μια νέα θεσμική κουλτούρα σεβασμού της θεσμικής μνήμης, η οποία σύμφωνα με αυτήν είναι απαραίτητη για να προχωρήσει το κράτος.

«Επίσης, για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου διαβούλευσης για θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες», είπε.

Η Πρόεδρος Osmani είπε ότι ο Sejdiu υπήρξε ιστορικό μέρος της λήψης αποφάσεων.

Η Jahjaga δημιούργησε ένα εξαιρετικό μοντέλο προωθώντας αιτήματα όπως το ζήτημα των θυμάτων σεξουαλικής βίας, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, ενώ και ο Pacolli, ο οποίος έχει επίσης υπηρετήσει ως υπουργός Εξωτερικών, έχει συνεργαστεί ξεχωριστά με τα κράτη», είπε.

Η πρώην πρόεδρος Atifete Jahjaga συνεχάρη την Osmani για τη συνέχιση της παράδοσης των διαβουλεύσεων με πρώην προέδρους.

«Είστε η σωστή λύση τη σωστή στιγμή, πρέπει να κάνετε πολλή δουλειά, αλλά θα είστε κοντά μας σε κάθε διαδικασία. Εμείς, ως γυναίκες, έχουμε πολλά να συζητήσουμε, έχουμε δει πρόσφατες αναφορές ότι εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε τις προκαταλήψεις της κοινωνίας μας, οι οποίες νόμιζα ότι θα περάσουν επί της θητείας μου, αλλά συνεχίζονται», είπε.

Από την πλευρά του ο Pacolli δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που το Κοσσυφοπέδιο έχει αξιοπρεπή εκπροσώπηση, υποσχόμενος ότι θα παραμείνει κοντά στην Osmani./ibna