Βουλγαρία: Πρώτη αντίδραση από τον ηγέτη του δεύτερου κόμματος Slavi Trifonov

Βουλγαρία: Πρώτη αντίδραση από τον ηγέτη του δεύτερου κόμματος Slavi Trifonov

«Όσον αφορά τις διάφορες πολιτικές δηλώσεις και προτάσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, θα ήθελα να πω τα εξής: Υπάρχει μια πολύ σαφής νομική διαδικασία που αναφέρεται στο Σύνταγμα, κι εμείς αρκετά λογικά την σεβόμαστε και την ακολουθούμε», έγραψε ο ηγέτης του κόμματος “Υπάρχει τέτοιος λαός” Slavi Trifonov τρεις μέρες μετά τις εκλογές στο Facebook.

Ο Trifonov έκανε την ανάρτηση του λίγες ώρες αφότου ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov κάλεσε τον αρχηγό του “Υπάρχει Τέτοιος Λαός”, ο οποίος εμφανίζεται ως η δεύτερη πολιτική δύναμη μετά τα αποτελέσματα των κοινοβουλευτικών εκλογών της Κυριακής, να αναλάβει την ευθύνη.

«Το παιχνίδι τους πιθανότατα θα προκαλέσει περισσότερο χάος. Ήμασταν υπεύθυνοι μέχρι τις εκλογές, από τώρα και στο εξής ο συνάδελφος πολιτικός Slavi Trifonov πρέπει να βγει και να αναλάβει την ευθύνη», είπε ο Borissov και πρόσθεσε:

με πάνω από μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους, ο συνάδελφος πολιτικός Slavi Trifonov πρέπει να βγει έξω και να αναλάβει την ευθύνη. Δεν έχει σημασία αν είναι πρώτοι ή δεύτεροι σε αυτήν την περίπτωση. Εμείς θα προτείνουμε, αυτοί δεν θα τον επιλέξουν και θα έρθει στη σειρά.

Γι ‘αυτό τον παρακαλώ συναδελφικά, να αρχίσει να σχηματίζει τη σύνθεση της κυβέρνησης, η οποία θα είναι ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, οι επιτροπές, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί.

Να μην εγκαταλείψουν, να μην δικαιολογηθούν ότι χάνουν κάτι. Είμαι έτοιμος να έχω δέκα εν ενεργεία βουλευτές για να τους υποστηρίξω. Είναι σημαντικό για μένα να έχω μια σταθερή κυβέρνηση. Θέλω η δουλειά να είναι ήρεμη και θα είναι έτσι όταν υπάρχει μια σαφής διακυβέρνηση του κράτους, είπε ο Borissov προσθέτοντας ότι τα κόμματα που ήταν μέχρι τώρα αντιπολιτευόμενα έχουν καταρρεύσει.

Εάν βλέπουν την πολιτική κατάσταση δύσκολη, εάν δεν υπάρχει λύση, οι νέες εκλογές δεν είναι λύση. Εδώ είναι η απόφασή σας, όλοι μιλήσατε για τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση, για τις πλειοψηφικές εκλογές, αφήστε τον Πρόεδρο Radev να υποβάλει το σχέδιο του Συντάγματός του. Συγκαλούμε την Ανώτατη Εθνοσυνέλευση, λύνουμε όλα τα προβλήματα και αρχίζουμε καθαρά», πρότεινε ο πρωθυπουργός./ibna