Σερβία: Αντιπροσωπεία του Μπαχρέιν επισκέφθηκε τη Σερβία

Σερβία: Αντιπροσωπεία του Μπαχρέιν επισκέφθηκε τη Σερβία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Aleksandar Vučič, συναντήθηκε με τον Sheikh Nasser bin Hamad bin Isa Al Khalifa, την Αυτού Μεγαλειότητα, εκπρόσωπο του Βασιλιά του Μπαχρέιν για ανθρωπιστική εργασία, θέματα νεολαίας και σύμβουλο εθνικής ασφάλειας, ο οποίος βρίσκεται σε διήμερη επίσκεψη στη Σερβία. Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Vučić εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του ότι λίγο μετά την επίσκεψή του στη χώρα αυτή, ελήφθη η απόφαση να επισκεφθεί την Σερβία η αντιπροσωπεία του Μπαχρέιν.

«Έχουμε δημιουργήσει αμοιβαία εμπιστοσύνη για πολλά σημαντικά ζητήματα, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν κυρίαρχες και ανεξάρτητες χώρες, ήδη κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης στη Μανάμα, και αυτό συνεχίζεται στο Βελιγράδι», δήλωσε ο Πρόεδρος Vučić, τονίζοντας ότι θα είμαστε μάρτυρες της ταχείας προόδου μέσα σε λίγα χρόνια και την ανάπτυξη στενότερης εταιρικής σχέσης και φιλικών σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Μπαχρέιν.

«Εκτός από τη δημιουργία εμπιστοσύνης και στενής συνεργασίας, για να μπορέσουμε να εργαστούμε για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων, πρέπει να περάσουμε σε συγκεκριμένες πράξεις. Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε πράξεις αποφυγής της διπλής φορολογίας και να υπογράψουμε μια ολοκληρωμένη διακρατική συμφωνία μεταξύ της Σερβίας και του Μπαχρέιν, και, συνεπώς, να δείξουμε ότι έχουμε δεσμευτεί για συνεργασία σε όλους τους τομείς», εξήγησε ο Σέρβος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σήμερα και θα πραγματοποιηθεί επιχειρηματικό φόρουμ.

Ο Πρόεδρος Vučić είπε ότι θα συζητήσουν συγκεκριμένα έργα και την υποστήριξη που μπορούν να παρέχουν οι δύο χώρες μεταξύ τους σε διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα.

«Πρέπει να αυξήσουμε τον μικρό αριθμό συναλλαγών και να δημιουργήσουμε πραγματική συνεργασία. Έχουμε ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για τη σύσταση μιας κοινής επιτροπής συνεργασίας, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεών μας», δήλωσε ο Πρόεδρος Vučić.

«Όσον αφορά τη Σερβία, θα έχετε έναν ειλικρινή φίλο και έναν πολύ πιστό συνεργάτη. Κάποιος που θα φροντίζει όχι μόνο τα συμφέροντά του, αλλά και τα συμφέροντα των φίλων του», δήλωσε ο Πρόεδρος Vučić, ζητώντας από τον Σεΐχη να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στον Βασιλιά Hamad για να τον φιλοξενήσει στη Σερβία.

Ο Sheikh Nasser bin Hamad bin Isa Al Khalifa, εκπρόσωπος της Αυτού Μεγαλειότητας, Βασιλιά του Μπαχρέιν, επεσήμανε ότι η επίσημη επίσκεψή του δείχνει τη σημασία των διμερών δεσμών, καθώς και τις αξίες της εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

«Η αναπτυσσόμενη εταιρική σχέση ελπίζουμε ότι θα ενισχυθεί μέσω διπλωματικών, οικονομικών και στρατηγικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο σεΐχης στην κοινή συνέντευξη τύπου, σημειώνοντας ότι τιμήθηκε να αναλάβει την ηγεσία της αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου του βασιλείου του ως απεσταλμένου του Βασιλείου του Μπαχρέιν, μόνον ένα μήνα μετά την ιστορική και πολλά υποσχόμενη επίσκεψη του Προέδρου Vučić στη χώρα του.

Διαβίβασε τους χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές του Βασιλιά του Μπαχρέιν, καθώς και του διάδοχου του θρόνου, πρίγκιπα Salman.

«Κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στο Μπαχρέιν, ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν διέταξε το άνοιγμα μιας βασιλικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, η οποία έγινε δεκτή και ανταποκρίθηκε η κυβέρνησή σας», δήλωσε ο σεΐχης, προσθέτοντας ότι το άνοιγμα επίσημων καναλιών επικοινωνίας ήταν ένα σημαντικό βήμα διευκόλυνσης και βελτίωσης και ενίσχυσης της συνεργασίας.

Πρόσθεσε ότι ήταν στο Βελιγράδι συνοδευόμενος από υψηλούς εκπροσώπους οικονομικών και στρατηγικών θεσμών του Μπαχρέιν, προκειμένου να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένα βήματα για την πραγματοποίηση των κοινών οραμάτων των ηγετών των δύο χωρών.

«Σας ευχαριστώ για την ευγενική πρόσκληση και την εγκάρδια φιλοξενία», δήλωσε ο Sheikh Nasser bin Hamad bin Isa Al Khalifa, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι θα γνωρίσει τις ομορφιές και την υπέροχη ιστορία του Βελιγραδίου και τους εγκάρδιους ανθρώπους του.

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε επίδειξη όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και δυνατοτήτων μονάδων του Σερβικού Στρατού στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο «Συνταγματάρχης Milenko Pavlovic» στη Batanica, στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Vučić και ο Sheikh Nasser bin Hamad bin Isa Al Khalifa, απεσταλμένος του Βασιλιά του Μπαχρέιν.

Μέρος των μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορικής Άμυνας, ο Στρατός, η 72η Ταξιαρχία Ειδικών Επιχειρήσεων και η 63η Ταξιαρχία Αλεξίπτωτων συμμετείχαν στην παρουσίαση./ibna