Σερβία: Ο Vučić ευχαρίστησε την Ελλάδα για την συνεχή υποστήριξη στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας

Σερβία: Ο Vučić ευχαρίστησε την Ελλάδα για την συνεχή υποστήριξη στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučič, ευχαρίστησε τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για τη συνεχή υποστήριξη της Ελλάδας προς τη Σερβία στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, καθώς και για την εντατική συμμετοχή της στην ΕΕ με στόχο την εφαρμογή μιας πιο ενεργής πολιτικής διεύρυνσης.

Ο Vučić επεσήμανε ότι η Σερβία εκτιμά ιδιαίτερα τις αρχές και τη γνωστή ελληνική θέση σε αυτό το θέμα, καθώς και την ενεργό δέσμευσή της στην επιτάχυνση της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας, καθώς και άλλων χωρών της περιοχής.

Στη συνομιλία για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, ο Vučić τόνισε ότι η επίτευξη συμβιβαστικής λύσης είναι ο μόνος τρόπος επίτευξης μόνιμης ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Προέδρου της Σερβίας.

Ο Vučić εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανοδική τάση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας, οι οποίες έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο και έχουν χαρακτήρα στρατηγικής εταιρικής σχέσης και ότι η Ελλάδα παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη σερβική οικονομία με περίπου 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις σε διάφορους τομείς.

Ο Δένδιας τόνισε τη θέση της Ελλάδας ότι η ένταξη όλων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην ΕΕ το συντομότερο δυνατό είναι η μόνη πραγματική εγγύηση για διαρκή και βιώσιμη σταθεροποίηση ολόκληρης της περιοχής.

Ο Έλληνας υπουργός συνεχάρη τη Σερβία για την εξαιρετικά επιτυχημένη διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού και πρόσθεσε ότι αναμένει ότι αυτό θα δημιουργούσε συνθήκες που θα επιτρέψουν στους Σέρβους τουρίστες να ταξιδέψουν την προσεχή τουριστική περίοδο, τηρώντας παράλληλα τα επιδημιολογικά μέτρα./ibna