Σερβία: Ο Πρόεδρος Vučič απένειμε προσωπικά στον Χριστοδουλίδη το Μετάλλιο του Τάγματος της Σημαίας της Σερβίας

Σερβία: Ο Πρόεδρος Vučič απένειμε προσωπικά στον Χριστοδουλίδη το Μετάλλιο του Τάγματος της Σημαίας της Σερβίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Aleksandar Vučič, απένειμε στον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, το μετάλλιο του Τάγματος της Σερβικής Σημαίας πρώτου βαθμού, για ειδικά υπηρεσίες στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας και των φιλικών σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Κύπρου .

«Αγαπητέ φίλε, είμαι τιμή μου που μπορώ να σας απονείμω προσωπικά το μετάλλιο. Απονεμήθηκε με την ευκαιρία της Σερβικής Ημέρας Κρατικής Κατάστασης και θέλω να πω σε ολόκληρο το σερβικό λαό ότι ο κάτοχος αυτού του μεταλλίου είναι αγαπητός φίλος, Υπουργός της Κύπρου, ενός κράτους που ήταν πάντα με τη χώρα μας και τους ανθρώπους μας, μιας χώρας που υπερασπίστηκε το διεθνές δίκαιο και τη δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας πάντα τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Σερβίας και παραμένοντας σε μια τέτοια στάση παρά τις πιέσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος Vučić.

Τόνισε ότι η Σερβία, χάρη στον Υπουργό Χριστοδουλίδη, θεωρούσε ανέκαθεν την Κύπρο τον πλησιέστερο φίλο όχι μόνο εντός της ΕΕ, αλλά και μεταξύ όλων των άλλων χωρών, και πρόσθεσε ότι η Σερβία είναι πάντα σε θέση να εκτιμήσει την ισχυρή υποστήριξη της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος Vučić εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η σερβο-κυπριακή συνεργασία σε όλους τους τομείς της κοινωνικοοικονομικής ζωής θα είναι πλουσιότερη και ισχυρότερη και είπε ότι ελπίζει να φιλοξενήσει τον Πρόεδρο της Κύπρου στο Βελιγράδι σύντομα στη σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Σερβίας και Κύπρος.

«Σας ευχαριστούμε που δείχνετε πάντα εμπιστοσύνη και αγάπη για το σερβικό λαό, όπως δείχνουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα και εμπιστοσύνη στις σχέσεις μας με την Κύπρο. Σας ευχαριστούμε για τα πάντα, και θα προσπαθήσουμε να το ανταποδώσουμε σ’ εσάς και το λαός σας “, δήλωσε ο πρόεδρος Vucic.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι ήταν τιμή του να παραλάβει μια πολύτιμη αναγνώριση και την αποδέχεται με μεγάλη ευγνωμοσύνη, κάτι που αποτελεί την έκφραση των ιστορικών δεσμών, των κοινών πολιτιστικών αξιών, της θρησκευτικής παράδοσης και της μακροχρόνιας φιλίας που μας ενώνει.

«Σε όλη την ιστορία, αντιμετωπίσαμε πολλές προκλήσεις που απειλούσαν την ύπαρξη των λαών μας, αλλά με μεγάλη αποφασιστικότητα, η οποία έχει γίνει χαρακτηριστικό των λαών μας με αλληλεγγύη και υποστήριξη, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και να αποκτήσουμε το δικαίωμα να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία, σε συνεργασία με τους γείτονες για την ανάπτυξη της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας», δήλωσε ο Κύπριος Υπουργός./ibna