Βουλγαρία: Προηγείται το GERB στα exit polls. Δεύτερο το κόμμα έκπληξη «Υπάρχει τέτοιος λαός», τρίτο το BSP

Βουλγαρία: Προηγείται το GERB στα exit polls. Δεύτερο το κόμμα έκπληξη «Υπάρχει τέτοιος λαός», τρίτο το BSP

Το GERB του Boyko Borissov παραμένει η πρώτη πολιτική δύναμη σύμφωνα με τα exit polls με το πέρας των σημερινών κοινοβουλευτικών εκλογών. Ο κύριος αντίπαλος του GERB, το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP), πέρασε στην Τρίτη θέση με το κόμμα του τηλεοπτικού παρουσιαστή Slavi Trifonov «Υπάρχει τέτοιος λαός» να είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών σύμφωνα με το Πρακτορείο BGNES.

Έτσι σύμφωνα με το exit poll το GERB λαμβάνει 25,1%, το «Υπάρχει τέτοιος λαός» 17,1%, το BSP 16,7%, η Δημοκρατική Βουλγαρία 10,5%, το MRF 10,2%, ο συνασπισμός «Σήκω πάνω. Έξω τα μούτρα» 5,0%, το VMRO 4,7%.

Σύμφωνα με την Alpha Research:

Το GERB λαμβάνει 25,7%, το BSP 17,6%, το «Υπάρχει τέτοιος λαός 15,2%, το MRF 11%, η Δημοκρατική Βουλγαρία 10,4%, το «Σήκω πάνω. Έξω τα μούτρα»  4,2%, το VMRO 4%.

Σύμφωνα με το Gallup International:

Το GERB λαμβάνει 25%, το «Υπάρχει τέτοιος λαός, 17,1%, το Σοσιαλιστικό Κόμμα BSP 16,7%, η Δημοκρατική Βουλγαρία 10,4% και το MRF 10,2%.

Κάτω από το όριο εισόδου, αλλά με πρόσβαση στην κρατική επιχορήγηση, είναι τα κόμματα του Konstantin Konstantinov «Αναγέννηση» το κόμμα πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Vasil Bozhkov «Εθνική Βουλγαρική Ένωση», ο συνασπισμός μεταξύ Veselin Mareshki και Valeri Simeonov και ο σχηματισμός του Volen Siderov./ibna