Βόρεια Μακεδονία: Ευγνώμων ο Zaev για τη νέα δωρεά εμβολίων από την Σερβία

Βόρεια Μακεδονία: Ευγνώμων ο Zaev για τη νέα δωρεά εμβολίων από την Σερβία

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Zoran Zaev, χαρακτήρισε τη νέα δωρεά εμβολίων από τη Σερβία ως μια μεγάλη χειρονομία φιλίας, με το μήνυμα ότι οι αληθινοί φίλοι φαίνονται σε δύσκολες στιγμές.

Οι κυβερνήσεις της Βόρειας Μακεδονίας και της Σερβίας συμφώνησαν συμφώνησαν για την δωρεά 40.000 εμβολίων Sputnik V, εκ των οποίων η πρώτη αποστολή με τις 20.000 δόσεις έφτασαν την Πέμπτη στα Σκόπια. Οι υπόλοιπες 20.000 δόσεις θα φθάσουν την επόμενη περίοδο.

Χαιρετίζοντας τη νέα δωρεά από τη Σερβία, ο Zaev είπε ότι αυτά τα εμβόλια θα φτάσουν σε μια κρίσιμη στιγμή για τη Βόρεια Μακεδονία, γιατί θα διασφαλίσει ότι ο μαζικός εμβολιασμός, που ξεκίνησε χτες, δεν θα διακοπεί.

«Πρόκειται για μια πράξη μεγάλης φιλίας μεταξύ της Σερβίας, η οποία έχει ήδη βοηθήσει την Βόρεια Μακεδονία με 8.100 εμβόλια Pfizer, με τα οποία έχουμε εμβολιάσει με επιτυχία τους ήρωές μας τους γιατρούς», είπε.

Ο Zaev επεσήμανε ότι ο μαζικός εμβολιασμός με τα εμβόλια AstraZeneca στη Βόρεια Μακεδονία ξεκίνησε την Πέμπτη και η δωρεά της Σερβίας θα διασφαλίσει ότι η διαδικασία δεν θα διακοπεί έως ότου φτάσουν νέες ποσότητες εμβολίων μέσω του προγράμματος Covax και τις συμφωνίες με τη Ρωσία, την Κίνα και τους κατασκευαστές.

«Θα ήθελα να μεταφέρω την ευγνωμοσύνη ολόκληρου του λαού της Βόρειας Μακεδονίας στον φίλο σερβικό λαό για τη σημαντική βοήθεια τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Vučić, την πρωθυπουργό Brbanić και ολόκληρη την κρατική ηγεσία της Σερβίας» επεσήμανε ο Zoran Zaev./ibna