Σερβία: Όλα θα ξεκαθαρίσουν για το θέμα των υποκλοπών, δήλωσε ο Vučić

Σερβία: Όλα θα ξεκαθαρίσουν για το θέμα των υποκλοπών, δήλωσε ο Vučić

Αν κάποιος πιστεύει ότι οι φόβοι στα Δυτικά Βαλκάνια θα επιλυθούν με την ήττα της Σερβίας, αυτό δεν θα είναι δυνατό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučić, την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στα έργα του αυτοκινητόδρομου “Miloš Veliki”.

Όπως ανέφερε, δεν πιστεύει ότι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου θα συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στη σταθεροποίηση της περιοχής.

Εκτίμησε ως ανεύθυνη την ανακοίνωση της Πρίστινα ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου θα αποκτήσει βάση στο νότιο τμήμα της Kosovska Mitrovica.

«Αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία προσπάθεια της αλβανικής πλευράς να δείξει ότι είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν, χωρίς καμία ευθύνη – είπε, προσθέτοντας ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η διατήρηση της σταθερότητας και της ειρήνης στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

Όταν ρωτήθηκε, για όσα γράφουν διάφορα μέσα ενημέρωσης ότι ο υπουργός Nebojša Stefanović και πρώην υπουργός Εξωτερικών στο Υπουργείο Εσωτερικών Dijana Hrkalović δεν έκαναν τίποτα λάθος σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Vučić είπε ότι “όλα θα φανούν”.

Όπως είπε, «αυτά τα μέσα ενημέρωσης υπερασπίστηκαν τον Belivuk και πολλούς άλλους λέγοντας ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις».

«Και όλα θα είναι ξεκάθαρα. Θα δούμε ποιος ενήργησε νόμιμα και ποιος ενήργησε παράνομα, αφήστε λοιπόν τους πολίτες να κρίνουν για τον εαυτό τους. Θα δείτε τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, και είμαι σίγουρα έτοιμος» είπε ο Vučić, προσθέτοντας ότι είναι «υπέρ των αρμόδιων αρχών να κάνουν τη δουλειά τους».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Αντιπροέδρου του Μαυροβουνίου Dritan Abazovic πριν από λίγες μέρες, όταν ζήτησε από την ΕΕ βοήθεια για την αποπληρωμή των κινεζικών δανείων προκειμένου το Μαυροβούνιο να απαλλαγεί από την κινεζική επιρροή, ο Vučić είπε ότι δεν έπρεπε να επικρίνει την Κίνα .

Τόνισε επίσης ότι αυτή η χώρα είναι «μια πολύ φιλική χώρα προς τη Σερβία, με την οποία δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα»./ibna