Μαυροβούνιο: Η κρίση απαιτεί εταιρική σχέση, ενεργητικότητα, υπευθυνότητα και ανοιχτό διάλογο

Μαυροβούνιο: Η κρίση απαιτεί εταιρική σχέση, ενεργητικότητα, υπευθυνότητα και ανοιχτό διάλογο

Σύμφωνα με το Κοινωνικό Συμβούλιο, οι κοινωνικοί εταίροι – η Ομοσπονδία Εργοδοτών του Μαυροβουνίου (MEF), η Συνομοσπονδία Συνδικάτων του Μαυροβουνίου (CTUM) και η Ένωση Ελεύθερων Συνδικάτων (UFTUM) – αναπτύσσουν μια πλατφόρμα που προσφέρει συστάσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας του Μαυροβουνίου από την πανδημία.

«Σε καταστάσεις κρίσης, όπως η πανδημία κορανοϊού την οποία το Μαυροβούνιο πολεμά εδώ και 12 μήνες, απαιτείται εταιρική σχέση, ενεργητικότητα, υπευθυνότητα και ανοιχτός διάλογος με τη συμμετοχή όλων των σχετικών κοινωνικών φορέων,» αναφέρει δελτίο τύπου που εκδόθηκε μετά τη σύνοδο του Κοινωνικού Συμβουλίου.

Η σύνοδος του Συμβουλίου, που διοργανώθηκε από το Κοινωνικό Συμβούλιο και τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας και του Ταμείου Καλής Διακυβέρνησης, επικεντρώθηκε στην ολοένα και πιο περίπλοκη οικονομική κατάσταση και σε τρόπους διατήρησης όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας.

Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου και Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Jakov Milatović δήλωσε στη συνεδρίαση ότι η κυβέρνηση ενέκρινε Σχέδιο Εργασίας και νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό για το τρέχον έτος.

Είπε ότι το φετινό νομοσχέδιο προϋπολογισμού, σε μια αρκετά δύσκολη χρονιά για την οικονομία, προέβλεπε αύξηση των ελάχιστων μισθών, αλλά όχι αύξηση στις συντάξεις και στους μισθούς του δημόσιου τομέα.

Ο Milatović κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους και το κοινό να τηρήσουν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, προσθέτοντας ότι η διαδικασία ελέγχου της πανδημίας και ανοσοποίησης ήταν πολύ σημαντική για την επιτυχία της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Στον τομέα της αξιοπρεπούς εργασίας για όλους, της αξιοπρέπειας, ισότητας και της μη διάκρισης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στις εργασιακές και εργατικές σχέσεις, το Συμβούλιο συνέβαλε στην εφαρμογή της Στρατηγικής για τη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής των ΛΟΑΤΚΙ Ανθρώπων στο Μαυροβούνιο 2019-2023.

Ο εμπειρογνώμονας της ΔΟΕ για θεμελιώδεις αρχές και δικαιώματα στην εργασία Constance Thomas δήλωσε ότι το νομοθετικό πλαίσιο του Μαυροβουνίου εναρμονίστηκε με την πλειονότητα των διεθνών προτύπων και αρχών, ιδίως με το κεκτημένο της ΕΕ.

Όπως είπε, το Μαυροβούνιο πρέπει τώρα να επικεντρωθεί στην πρακτική εφαρμογή και να αντιμετωπίσει τις προκαταλήψεις και τη μεροληψία.

Η σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Anjet Lanting, δήλωσε ότι η έρευνα του CEDEM έδειξε ότι το επίπεδο των διακρίσεων στον τομέα της απασχόλησης σε όλες τις ομάδες ήταν το χαμηλότερο με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, προσθέτοντας ότι ήταν 34,9%.

Το 2007, ο ΟΗΕ υιοθέτησε τα Πρότυπα Συμπεριφοράς για τις Επιχειρήσεις: Αντιμετώπιση των Διακρίσεων κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, με βάση την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την εξάλειψη των διακρίσεων εις βάρος των ΛΟΑΤΚΙ υπαλλήλων και την παροχή υποστήριξης στο ΛΟΑΤΚΙ προσωπικό κατά την εργασία, την πρόληψη των διακρίσεων κατά των ΛΟΑΤΚΙ πελατών, προμηθευτών και διανομέων και υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στις κοινότητες όπου δραστηριοποιούνται. /ibna